Nutramino och Movement inleder ett samarbete på den svenska dagligvarumarknaden från och med vecka 20. Uppdraget omfattar fältberarbetning inom dagligvaruhandeln till butiker.

Nutramino grundades 2002 i Danmark och är Skandinaviens ledande märke inom Sports Nutrition. Sortiment riktar sig åt hälsomedvetna och aktiva personer och sortimentet består av olika proteinbars, proteinshakes och energiprodukter. Alla Nutraminos produkter är utvecklade på vetenskaplig näringslära och lång praktisk erfarenhet. Nu vill Nutramino stärka sin position inom dagligvaruhandeln och Movement har fått förtroendet.

Magnus Vuori, Sverigechef på Nutramino säger: ”På Nutramino är vi väldigt förväntansfulla att påbörja ett långsiktigt samarbete med Movement Group och bearbetning av ICA. Nutramino har sedan många år en stark position inom träningsvärlden och servicehandeln, förhoppningen är att även ICA’s kunder ska få upp ögonen för Nutraminos välsmakande produkter.

Svensk dagligvaruhandel är nytt territorium för oss inom Nutramino, när vi valde samarbetspartner sökte vi inte bara efter en säljkår utan även den medföljande expertis och vägledning som Movement har demonstrerat. Jag är på det sättet väldigt nöjd med valet att samarbeta med Movement, och ser fram emot att både lansera och aktivera nya spännande produkter på svenska marknaden under 2019”.

Jennifer Friman, VD på Movement: ”Sportnutrition är en växande kategori inom Dagligvaruhandeln, där Movement har äran att representera flera starka aktörer i butikerna. Med god smak, bra kvalitet och smidiga produkter att konsumera i farten ligger Nutramino helt rätt i tiden och vi ser fram emot att göra dessa produkter än mer tillgängliga för den medvetne och hälsoinriktade konsumenten”.