Efter vårens smöriga succé är Dark Horse tillbaka med en vinteröverraskning – Buttery Chardonnay i en bekväm tvålitersbox från och med 1 december. Samma fylliga smaker av brynt smör, rostat bröd, och vanilj i en ny, praktisk förpackning.

Dark Horse Buttery Chardonnay

Vårens framgångsrika lansering av Dark Horse Buttery Chardonnay har nu fått en vintervariant i form av en tvålitersbox. Vinet, känt för sin djärva och fylliga karaktär med tydliga smöriga toner, skapas genom noggrant urval av chardonnaydruvor och en konstfull malolaktisk jäsning med amerikanska och franska ekstavar.

Dark Horse vinmakare Beth Liston, en veteran i branschen, har skapat detta vin med fokus på kvalitet, design och prisvärdhet. Vinet, som lagras i minst 8 månader på sin jästfällning, levererar en rik och krämig smakprofil med inslag av brynt smör, vanilj, och rostat bröd. Servera det vid 10 grader till smakrika fiskrätter eller ljust kött, och njut av dess perfekta matchning med krämiga ostar, skaldjur och smörbaserade såser som hollandaise eller beurre blanc.

Dark Horse Buttery Chardonnay är en balanserad blandning av traditionellt och tekniskt innovativt vinmakeri och har blivit omtyckt för sin fruktkoncentration och generösa karaktär. Upptäck vinterns stora smöriga hit och låt Dark Horse förgylla dina vinterkvällar.

Artikelnummer: 113907 | Pris: 229 kr | Alkoholhalt: 14,5% vol. | Volym: 2000 ml | Sockerhalt: 0,7 g/100ml | Fast sortiment

Läs mer om Dark Horse här

Text: Redaktionen – Butiksnytt