Från och med måndag 2 september kan kunder som handlat mat på coop.se få matkassarna hemlevererade inom Storstockholm av Widrikssons Åkeri några timmar senare. Att köpa matvaror på nätet fortsätter att öka och med samma-dag-leveranser möter Coop i samarbete med Widrikssons det ökade behovet av flexibilitet för att lösa kundernas vardagspussel.

Läs också: Köp mat online få den levererad samma dag

Samma-dag-leveranser erbjuds nu till en början i Storstockholm med målsättningen att öppna upp för fler geografiska områden. Lösningen i Stockholm har utvecklats i nära samarbete mellan Coop och Widrikssons. Utmaningen är att korta ner köp- och leveransprocessen för kylda varor och säkerställa en obruten kylkedja när kunden får sina varor.

Johan Nyblom, vd på Widrikssons.

– Samma-dag-leveranser kräver smart logistik, rätt fordon och personal, samt ett nära samarbete mellan oss som transportör och återförsäljaren. Vi är riktigt stolta över att vi nu tillsammans med COOP nu fått till en mycket bra lösning för deras medlemmar och kunder, säger Johan Nyblom, vd på Widrikssons.

Transporterna sker med fordon som körs med fossilfria bränslen, dels HVO och dels biogasfordon märkta med Bra Miljöval. Med hjälp av Widrikssons digitala leveransplattform kan kunderna dessutom följa transporten i realtid med uppdaterad exakt leveranstid.