Yipin, som är Sveriges första svenskproducerade tofu, gör en stor uppdatering av sin förpackningsdesign och logga för att tydligare lyfta ursprung och historia. ”Vi vill göra konsumenten medveten om var produkten kommer ifrån och samtidigt berätta vår familjs historia” säger Joceline Lu, medgrundare på Yipin och dottern i familjen Lu.

Familjen Lu har tillverkat tofu i Sverige sedan 1998, och idag tillverkar de tofun i sin egen tofufabrik i Vallentuna. Tofureceptet, som ursprungligen kommer från gammelmormor i familjen, förblir detsamma. Däremot uppdateras hela deras uttryck med en ny förpackningsdesign, logga och hemsida från 23 september.

LÄS OCKSÅ: Tempeh – en ny utmanare i vegovärlden

− Med den nya designen lyfter vi kärnan av Yipin på ett tydligare sätt, med kvalitet, matinspiration och en lång familjehistoria i fokus, berättar Johanna Guo och Joceline Lu, mamman och dottern i företaget. 

LÄS OCKSÅ: Populär klassiker i vegansk tappning – Tofuröra Skagen!

Från vänster: Joceline Lu, Chengen Lu och Johanna Guo i familjen Lu, som tillsammans driver Yipin.
Foto: Charlotte Friberg, Fröken Friberg AB (samtliga pressbilder)

Tofun från Yipin tillverkas av GMO-fria och ekologiska sojabönor odlade i Frankrike och hittas på ICA, Hemköp, Willys och Coop. Från och med vecka 38 syns Yipin i ny förpackningsdesign i vegokylen. Först ut i butik är tempeh, örtmarinerad tofu och friterad tofu. LÄS OCKSÅ: Äggröra av växtbaserat protein