”Äggröra” utan ägg – är det möjligt? Lagom till höstmyset lanserar den svenska tofufabriken YiPin Sveriges första färska växtbaserade substitut till äggröra: Tofu Scrambled. Den är proteinrik, fettsnål och dessutom klimatsmart.

Familjeföretaget YiPin var för 20 år sedan först ut med att producera egen tofu i Sverige. Nu är de aktuella med nya ”äggröran” Tofu Scrambled med siktet inställt på att göra det lättare att äta veganskt och klimatsmart.

– Intresset för växtbaserad kost och gröna proteiner har ökat storartat under senare år. Samtidigt upplever många att det är svårt och tidskrävande att äta veganskt. Med vår stekfärdiga Tofu Scrambled blir det genast mycket enklare. Den är en proteinrik vardagshjälte när man saknar tid, energi, kunskap eller inspiration till att laga något, säger Joceline Lu, marknadschef på YiPin.

YiPins Tofu Scrambled görs på ekologiska sojabönor och innehåller 14g protein per 100g. Produkten är framtagen för att efterlikna ägg med ambitionen är att bli det självklara veganska alternativet till äggröra.

– Under fyra år har vi arbetat med att utveckla Tofu Scrambled i tofufabriken. Slutresultatet är en tofuprodukt som liknar äggröra sett till både smak och konsistens. Den sätter en helt ny standard för hur växtbaserad mat smakar, säger Joceline Lu.

Tofu Scrambled är färdig att värma och passar bra som ett snabbt mellanmål, kvällsmål eller en snabb frukost. Den är även en bra proteinkälla före eller efter ett träningspass och kan exempelvis ätas på toast eller till stekta grönsaker.