Anders Rovér, 52 år, har blivit utnämnd till ny etableringschef för Hemköp och Tempo, enligt Butiksnytt. Anders har omfattande erfarenhet inom etablering inom dagligvaruhandeln och tillträder sin nya befattning senast den 1 oktober.

Anders kommer senast från rollen som Expansion Director på Fitness 24Seven, en av Europas snabbast växande gymkedjor. Innan dess har han 15 års erfarenhet från olika etableringsroller på Coop och KFF.

”Jag är verkligen glad över att få börja på Hemköp och Tempo, och jag känner mig mycket motiverad”, säger Anders Rovér. ”Hemköp och Tempo är på en spännande resa, och jag ser fram emot att fortsätta bidra till den.”

Det finns flera aspekter som gör att Anders ser mycket fram emot sitt nya uppdrag.

”Det som lockar mig är att jag har en mycket positiv känsla för företaget och dess företagskultur, vilket är viktigt. Dessutom har Hemköp och Tempo stor potential i sin profilering, med betydande möjligheter att stärka sina positioner ytterligare. Jag är entusiastisk över att bidra till den resan, och jag ser fram emot att fortsätta att arbeta nära verksamheten, något jag har gjort tidigare. Att vara nära kärnverksamheten och kunna påverka är det som driver mig,” säger han.

Simone Margulies, vd för Hemköp, är nöjd med rekryteringen.

”Vi är väldigt glada över att Anders tillträder rollen som etableringschef. Han har gedigen erfarenhet och kommer att vara ett värdefullt tillskott till ledningsgruppen,” säger hon.