Apetit, Finlands ledande varumärke av frysta grönsaker och fryst färdigmat lanseras nu i Sverige. I ett första skede lanseras ett flertal varianter av frysta grönsaker. Samtidigt öppnar man upp en helt ny spännande kategori på den svenska marknaden i form av panerade grönsaker.

Börsnoterade livsmedelsföretaget Apetit, som är experter på grönsaker i Finland sedan 1950, erbjuder både klassiska frysta grönsaker och innovativa växtbaserade produkter som underlättar vardagslivet.

– Vi vill skapa välmående med grönsaker. Genom att erbjuda både klassiska och innovativa grönsaksprodukter vill vi göra det så enkelt och bekvämt som möjligt att äta mer grönt, både för hälsans och klimatets skull. Vi är väl etablerade i Finland och ser fram emot att erbjuda våra produkter även på den svenska marknaden, säger Esa Mäki, VD Apetit.

Apetit arbetar med över 100 bondgårdar i Finland som odlar grönsaker enligt hållbara jordbruksmetoder som kontinuerligt utvecklas på Apetits egna gård Räpi. Grönsakerna odlas utomhus och bondgårdarna ligger i närhet till Apetits fabrik vilket gör processen från skörd till paketerad produkt oerhört snabb samtidigt som det säkerställer bästa kvalité, kortare transport och mindre klimatpåverkan. Varje år produceras ungefär 34 miljoner kilo grönsaker.

– Våra ärtor är frysta bara två timmar efter skörd, vilket gör att de behåller näringsinnehåll och bästa kvalité. Vårt nära samarbete med bönderna gör att vi alltid kan spåra råvarans ursprung, vi vet till och med vilket fält de växt på, säger Esa Mäki, VD Apetit.

I ett första skede lanseras fyra frysta klassiska grönsaksmixer och två panerade grönsaker. De panerade grönsakerna, broccolivingar och blomkålsvingar, är en helt ny kategori i Sverige och passar perfekt som tilltugg eller till middagen. På den svenska marknaden finns sedan tidigare Apetits veganska pizzor Veganlover och Veganese.

Apetit är noterade på Nasdaq Helsinki Ltd i fjol var nettoomsättningen 313 miljoner euro. Vitaseege Sverige AB är Apetits exklusiva partner i Sverige.

Produkterna är tillgängliga på ICA från v.12. Rekommenderat pris på panerade grönsaker är 32,90 kr och frysta grönsaker från 22,90.

KLASSISKA FRYSTA GRÖNSAKSMIXER

Ärter, majs & paprika, herrgårdsgrönsaker, sommargrönsaker och blomkål.

PANERADE GRÖNSAKER

Härligt krispiga panerade grönsaker, blomkålsvingar och broccolivingar, passar perfekt som tilltugg eller till middagen. Veganska och glutenfria och perfekt för alla som vill äta mer grönt. Bara att värma i ugnen så är de klara att avnjutas!