Igår tog Zetas matakademi Accademia Di Luca, hem det prestigefyllda priset ”Årets matinspiration” vid Dagligvarugalan i Stockholms stadshus.

Matakademi Accademia Di Luca tog hem priset som Årets matinspiration på den elfte upplagan av Dagligvarugalan 19 september. Juryn har tagit fasta på akademiens engagemang för att öka kunskapen kring medelhavsmaten i Sverige och att arbetet sker i flera led, från den egna personalen till butiker, kockar, journalister och dietister.

Läs också: Medelhavsmat tar plats på Circle K

Juryns motivering:

Accademia Di Luca arbetar oförtrutet och med ett brinnande engagemang för att öka kunskapen om medelhavsmaten i Sverige. Kunskapsspridningen sker framgångsrikt i alla led, från den egna personalen till butikerna, kockarna, journalisterna och dietisterna. Alltid med det långsiktiga målet att inspirera konsumenterna till att äta och må bättre.”

Läs också: Bra kryddor kommer inte alltid på burk

– För oss är det här ett kvitto på att vi gör rätt. Vi tycker som matföretag att det är viktigt att ta ansvar för att sprida kunskap om de produkter vi säljer, inte minst hur man använder dem i köket. Vi utbildar och inspirerar många olika målgrupper, men det långsiktiga målet är att konsumenterna ska äta god, hållbar och hälsosam mat. Att vinna det här fina priset är en bekräftelse på att dagligvarubranschen behöver långsiktigt tänkande kring kunskap och inspiration, säger Måns Falk ansvarig för Accademia Di Luca.

Läs också: Han blir Zetas nya kock

Den elfte upplagan av Dagligvarugalan genomfördes i regi av tidningen Fri Köpenskap den 19 september i Blå hallen, Stockholms stadshus.

Övriga nominerade till ”Årets matinspiration” var bloggarna och inspiratörerna Green Kitchen Stories samt butiken Ica Kvantum Munkebäck.