ICA Sverige AB och Bostads AB Mimer har tecknat ett avtal om att bygga en ny livsmedelsbutik i stadsdelen Bäckby i Västerås. Butiken kommer att finnas på gatuplan i ett av de tre husen som Mimer bygger i nya Bäckby centrum. Lokalen är på cirka 800 kvadratmeter och byggnationen inleds hösten 2019 och den nya ICA-affären beräknas öppnas under första delen av 2022.

I Bäckby kommer ett helt nytt centrum att byggas de närmaste åren. Det handlar om 400-500 nya bostäder, nya affärslokaler, gator, torg och aktivitetsplaner som byggs av Bostads AB Mimer, Ikano Bostad, BoKlok och Västerås stad. Samtidigt med byggandet av ett nytt centrum genomförs ett flertal olika satsningar för att öka sammanhållning, trygghet och sysselsättning i stadsdelen.

3 hus, 105 lägenheter, 1 ICA-butik
Mimer kommer att bygga tre nya hus i Bäckby centrum med totalt 105 hyreslägenheter och nära 1 600 kvadratmeter kommersiella lokaler, varav ICA nu tecknat avtal om att investera i en ny livsmedelsbutik på cirka 800 kvadratmeter.

– Jag är glad över att vara en del av förnyelsen som nu sker på Bäckby. Jag och min personal ser verkligen fram emot att öppna den nya ICA-butiken och erbjuda alla våra kunder möjligheter att handla i nya fräscha lokaler, säger Patrik Vatka, ICA-handlare.

– Vi är väldigt nöjda med att ICA väljer att investera i en ny butik på Bäckby. Hela stadsdelen kommer att utvecklas mycket de kommande åren. Att ICA ser möjligheterna och tror på Bäckby som ett stark handelsplats i västra Västerås är en viktig signal till alla aktörer som investerar i området och stärker bilden av Bäckby som en bra stadsdel för boende, handel, arbete och besök, säger Mikael Källqvist, VD, Bostads AB Mimer.

Tillsammans för Bäckby
Mimer investerar på Bäckby. Vi finns dagligen på plats för att ta hand om våra hyresgäster, vi bygger nya hus och satsar på projekt för att skapa ännu bättre sammanhållning, ökad sysselsättning och trygghet. Det gör vi tillsammans med andra engagerade personer och organisationer. Exempel på detta är Kvinna för Bäckby, En Frisk Generation, Connexion Rap West, Flickinitiativet, På Lika Villkor, Jobbpunkt Mimer och byggnation av 105 nya lägenheter och butiker i centrum. Tillsammans för Bäckby.