Grönsakshallen Sorunda tog igår emot Samhalls Visa vägen-pris i kategorin arbetsgivare i region ABC. Samarbetet startade med idén om att kunna erbjuda restaurangkunder ett premiumsortiment av frukt och grönsaker – och samtidigt hjälpa personer med funktionsnedsättning till ett givande arbete.

Totalt är det 18 vinnare i olika kategorier och regioner som får ta emot pris under höstens Visa vägen-turné. Sorundahallarnas vd Christer Läckgren var självklart på plats när Grönsakshallen Sorunda igår, den 25 september 2019, tog emot sitt pris under en gala i Uppsala.

Läs också: Grönsakshallen Sorunda vinner – Visa vägen-priset

Samhalls motivering lydde: I en bransch med tuff konkurrens och höga kvalitetskrav visar detta företag att mångfalden av talanger och förmågor samt inkluderingen av funktionsnedsatta ger dem en tydlig konkurrensfördel. Det gör dem till ett fantastiskt föredöme, inte bara för den goda sakens skull utan också för att de visar vägen till en lönsamhet där alla kan bidra.

– Vi är otroligt glada! Vi har en oerhörd nytta av Samhallmedarbetarnas lojalitet och plikttrogenhet, så det är extra roligt att samarbetet också lyfter och stärker medmänniskor som i många fall annars har svårt att hitta sin plats i arbetslivet, säger Christer Läckgren.

Samarbetet med Samhall, som idag omfattar sjuttio medarbetare, startade med idén om att erbjuda restaurangkunderna premiumprodukter av frukt och grönsaker – och samtidigt hjälpa personer med funktionsnedsättning till ett givande arbete.

Arbetsuppgifterna för medarbetarna från Samhall skiljer sig åt och är i väldigt hög utsträckning integrerade i den ordinarie verksamheten. Alla jobbar med vad de är bäst på och det kan vara i produktionen, på lagret eller kontoret.

Inom Sorundahallarna ser man till människors förmåga istället för oförmåga – alla har en plats i arbetslivet. Det finns en övertygelse om att det blir lättare att nå större framgång genom att låta medarbetare få fokusera på det de är bra på. Christer Läckgren berättar att det synsättet har gjort det enkelt att samarbeta med Samhall.

– Många av våra Samhallmedarbetare är våra bästa glädjespridare och vi vill tro att vårt samarbete skapar en ökad acceptans och förståelse för att människors olikheter utvecklar oss som individer, företag och samhälle.