Nu får skumtomtarna i Cloetta Juleskum sällskap av en ny skum karaktär – nämligen skumhararna i Cloetta Påskeskum! De nya fluffiga hararna har en härlig smak som har mycket gemensamt med Cloetta Juleskum. Men är det samma smak? Det är det ingen som vet.

Att äta skumgodis i form av Juleskum till julen är sedan länge en tradition i många svenska hem, men julen varar som bekant ”än till påska” och givetvis ska även skumgodiset göra det. Därför lanseras nu Cloetta Påskeskum – söta och fluffiga skumharar med en härlig smak som är tydligt besläktad med den som skumtomtarna i Cloetta Juleskum har.

– Vi har haft många interna diskussioner om Cloetta Påskeskum verkligen har samma smak som Cloetta Juleskum eller inte, men det är det inget som vet. Alla är dock överens om att smaken är så god att det är omöjligt att bara äta en skumhare, säger Emily Möller, produktchef på Cloetta.

Cloetta Påskeskum tillverkas i Cloettas fabrik i Ljungsbro utanför Linköping. Produkten är fri från palmolja och innehåller inga artificiella färgämnen och aromer. Skumhararna finns förpackade både i en 100 grams påse och en 720 grams box. Det går även att köpa stora skumharar som är förpackade en och en under namnet Cloetta Påskehare. Produkterna går att hitta i de flesta butiker inom service- och dagligvaruhandeln. Det rekommenderade konsumentpriset för en 100 grams påse är ca 10,90 kronor.

Namnet ”Cloetta Påskeskum” har tidigare använts för en annan produkt i Cloettas sortiment som inte längre saluförs.