Benny Svensson har utsetts till ny IT-direktör (CIO) för ICA Gruppen. Benny Svensson har lång bakgrund från olika IT-roller som CIO och CDO inom IKEA-sfären men även värdefulla erfarenheter från Alfa Laval. Han tar plats i ICA Gruppens koncernledning och tillträder sin roll senast den 1 augusti 2022.

− Benny Svensson har precis den gedigna erfarenheten av IT i kombination med djup affärsförståelse som krävs för att ICA Gruppen ska fortsätta leda utvecklingen på det digitala området. Att arbeta datadrivet är avgörande för att vi ska kunna utveckla affären och möta kundernas förväntningar och jag är mycket glad att Benny valt att ansluta till oss, säger Per Strömberg, vd ICA Gruppen.

− Det känns väldigt spännande att ansluta till ICA Gruppen, som har ambitionen att möta kunderna med en stark digitaliseringsagenda. Att få vara med och bidra till den datadrivna affärsutvecklingen, en omställning som hela branschen genomgår, är en stor möjlighet som jag känner en stark passion för, säger Benny Svensson, tillträdande IT-direktör, ICA Gruppen.

Benny Svensson efterträder Maria Lundberg som tidigare meddelats valt att lämna sin roll.

Från den 10 januari 2022 fram till att Benny Svensson tillträder går Per Lengquist, som idag arbetar som chef för IT-strategi och -arkitektur på ICA Gruppen, in som tf IT-direktör.