Erbjudandet innebär att Ica-gruppen värderas till drygt 107 miljarder kronor.

Ica-handlarnas förbund och AMF lägger tillsammans ett bud på hela Ica-gruppen, ett bud där Ica-gruppen värderas till totalt drygt 107 miljarder kr.

Ica-handlarnas förbund lämnar, tillsammans med AMF Pensionsförsäkring, ett rekommenderat offentligt uppköpserbjudande genom budbolaget Murgröna holding att förvärva samtliga aktier i Icagruppen för 534 kronor kontant per aktie, framgår av ett pressmeddelande.

Under tisdagen stängde Ica-aktien på 480:70 på börsen. Erbjudandet från idag innebär en värdering av Ica-gruppen till drygt 107 miljarder kr.

Ica-gruppens styrelse rekommenderar aktieägarna i Ica-gruppen att acceptera budet och 90 procent av aktieägarna måste acceptera budet för att det ska genomföras smidigt. Redan idag är Ica-handlarnas förbund störst aktieägare i Ica-gruppen med ett aktieinnehav på drygt 54 procent av aktierna.

Magnus Moberg, styrelseordförande för Ica-handlarnas förbund

– Vi behöver anpassa oss för att skapa optimala förutsättningar för verksamheten i Icagruppen och därmed för hela Ica-systemet, det har vi alltid gjort under vår 105-åriga historia. Nu behöver vi fokusera på tillväxtorienterade långsiktiga investeringar, vilka lämpar sig bäst utanför börsen, och vi är glada över att vi har AMF med på resan, säger Magnus Moberg, styrelseordförande för Ica-handlarnas förbund.