Fettisdagen närmar sig och i City Gross bagerier runt om i landet är förberedelserna redan i full gång inför denna festliga dag.

Teddy Martinsson, Bergendahls Food

– Vi kan med glädje berätta att det blir semmelbuffé även i år, säger Teddy Martinsson, Kategorichef på Bergendahls Food.

City Gross fortsätter även i år med Semmelbuffé.

LÄS OCKSÅ: Han blir ny driftchef på City Gross

Kanske minns ni förra årets fantastiska buffé av semlor som dukades upp i City Gross-butikernas bagerier. I år är succén tillbaka – med 11 olika sorter att välja mellan. Vad sägs om chokladbollssemla, nutellasemla eller varför inte prova en semmelmunk?

– Det här är helt klart en av bageriernas mest hektiska tider på året, våra bagare och konditorer gör ett fantastiskt arbete! Förra året sålde vi över 900 000 semlor i våra butiker. Och utbudet är fantastiskt med något för alla, min favorit är nutellasemlan, säger Teddy Martinson som är kategorichef för Bageri på Bergendahls Food.

City Gross Semlor.

Alla semlor som kommer från City Gross egna bagerier är gjorda med 100% svensk grädde och det är samma recept i samtliga butiker över hela landet – så det är garanterat smaksäkert vart man än handlar sin semla.

LÄS OCKSÅ: Fortsatt stark försäljningsutveckling för City Gross

– Du ska veta som kund att din semla är precis lika god på City Gross i Hässleholm som i Landskrona, till exempel, säger Teddy Martinson.

I pandemitider har rutiner för hygien och säkerhet stärkts upp i butikerna, så också inför denna buffé.

– Det gäller att tänka till lite extra i år, så alla som vill köpa sin semla hos oss kan känna sig trygga. Buffén dukas upp bakom en disk och våra bagare och delipersonal fortsätter med sina viktiga säkerhetsrutiner, säger Teddy.

Det kan skilja mellan olika butiker när buffén startar men försäljningen av semlor är redan igång och till fettisdagen kommer en stor del av våra bagerier duka upp till buffé.