Det går bra för City Gross i Östergötland. Faktum är att det går så bra att ägaren Bergendahls Food nu bestämt sig för att öppna ytterligare en butik i Linköping. I höst slås dörrarna upp till den nya butiken i Tornby hos fastighetsägaren Ingka Centres Sverige AB. Den nya etableringen innebär att City Gross blir en av de största arbetsgivarna i Linköping.

City Gross-kedjan öppnar sin nästa butik i en av lokalerna intill E4:an på Tornby i Linköping. Bakgrunden till satsningen är livsmedelskedjans tidigare etablering i Östergötland – Linköping, Mantorp och Norrköping – och ett mycket bra samarbete med fastighetsägaren, Ingka Centres Sverige AB.

– Sedan första butiken i Östergötland 1999 har detta varit en stark marknad för oss. Konsumenterna har visat att de är mycket positiva till våra tidigare etableringar men även till vår online-butik, säger Daniel Forss, affärsområdeschef för City Gross hos Bergendahls Food.

Processen med etableringen i Tornby har gått snabbt. Bakgrunden är att vi haft ett bra samarbete med fastighetsägaren Ingka Centres Sverige AB.

– Det känns mycket inspirerande att göra detta tillsammans med en fastighetsägare som verkligen vill satsa och göra en långsiktig och bra lösning för vår del, säger Daniel Forss.

Även fastighetsägaren gläds åt att få en stabil livsmedelskedja i de aktuella lokalerna.

– Vi är jätteglada att välkomna City Gross till oss och är övertygade om att de kommer bli ett bra komplement till våra andra hyresgäster här på Tornby, säger Jessica Lundmark, Centre manager på i-HUSET i Tornby som ägs och drivs av Ingka Centres Sverige AB.
– City Gross kommer att ge kunderna ett stort mervärde när de besöker området och i-HUSET.

Tornby är idag ett av landets största handelsområden. Detta i kombination med att Linköping växer och idag är Sveriges femte största kommun gör att Bergendahls Food anser att det finns plats för ytterligare en City Gross-butik på orten.

– Tornby är ett starkt handelsområde som ligger strategiskt utmed E4 och på rätt sida av Linköping för oss. Visst är det hård konkurrens i området men vi tror att med vår satsning på färskvaror och låga priser på övrigt sortiment kommer vi att trivas bra på Tornby intill IKEA, avslutar Daniel Forss.