”Matlagning är Wichudaporn Chaiyasaeng stora passion”

Chicken pad thai, chicken panang och chicken teriyaki är tre nya rätter i Dafgårds utbud av färdiglagad mat. Detta är resultatet av ett nära samarbete mellan Dafgårds och kocken Wichudaporn Chaiyasaeng, hon var finalist i Sveriges mästerkock i TV4, 2019.

FOTO: DANIEL OLSSON/TV4

Wichudaporn Chaiyasaeng har introducerat tre thailändska smaker. Rätterna är utvecklade och tillagade från grunden tillsammans med Dafgårds i deras kök i Källby.

– För oss på Dafgårds är det viktigt att ständigt utvecklas och utmana oss själva. Vi är väldigt glada och stolta över samarbetet med Wichudaporn. Smaksinnet är hennes styrka, menar vice vd Magnus Dafgård och konstaterar att lanseringen innebär att sortimentet breddas.

”Mästerkocken inför asiatiska smaker i Dafgårds sortiment”

Wichudaporn Chaiyasaeng

Dafgårds har tidigare haft rätter med asiatiska smaker, men nu görs en ny satsning med hjälp av kocken Wichudaporn Chaiyasaeng. Hon bor i Grästorp, men har sina rötter i Thailand och under uppväxten tillbringade hon mycket tid med sin mamma.

– Redan när jag var liten har jag stått bredvid min mamma i köket. Det är hon som har lärt mig allt om thailändsk matlagning, där bra råvaror och mycket smak är det som är viktigaste. De nya rätterna har jag tillsammans med Dafgårds lagat från grunden allt för att man ska få en smakupplevelse av Asien på bara några få minuter, säger Wichudaporn Chaiyasaeng.

Magnus Fafgård. Foto Nicke Johansson

– Vi är väldigt glada och stolta över samarbetet med Wichudaporn. Smaksinnet är hennes styrka och nu med de nya asiatiska rätterna kan vi erbjuda våra kunder en smakupplevelse i ett nytt produktsegment. För oss på Dafgårds är det viktig att ständigt utvecklas och utmana oss själva och därför ser vi med spänning fram emot hur de här rätterna ska tas emot, säger Vice VD Magnus Dafgård.

Wichudaporn Chaiyasaeng är även aktuell med boken Thai! Släpps 2019-11-19 av förlaget Bonnier fakta. ISBN B00034922X

”Thai-mat är fantastiskt gott men det är inte så många som vet hur man trollar fram rätter som pad thai, panang curry och tom kha gai hemma i sitt eget kök. I den här inspirerande kokboken visar Wichudaporn hur du hanterar de olika smakerna och bjuder på förrätter, varmrätter, efterrätter och dessutom en del drycker.

Här får du möjlighet att lära känna de olika ingredienserna och skulle någon vara knepig att få tag på föreslår Wichudaporn en svensk råvara som kan användas istället. Totalt rymmer boken 45 recept och förutom de ständigt efterfrågade klassikerna finns älsklingsrätter från Wichudaporns egen uppväxt och några rätter med en mer västerländsk touch, allt presenterat med tydliga recept och stämningsfulla bilder.”

Information om Wichudaporn Chaiyasaeng tre nya rätterna hos Dafgårds:

Chicken Panang 350g:
Panangcurry med kycklingfilé, bambuskott och en mix av basmati- och svart ris.

Tillagning

Mikrovågsugn 750 W: Stick några hål i plastfolien som täcker formen. Värm i mikrovågsugn i ca 6 minuter. Låt stå i någon minut så att värmen fördelar sig innan plastfolien tas bort. Ugn 150°C: Lägg över den frysta rätten från plasttallriken till en ugnsfast form. Värm i ca 35 minuter. Lägg upp på en tallrik och servera. Tips! Vill du förkorta tiden för uppvärmning kan rätten förvaras i kylskåp några timmar innan du ska värma den. OBS! Tiderna kan variera något beroende på ugnens effekt/kapacitet.

Ingredienser

Basmati/svart ris, kokosmjölk(MJÖLKPROTEIN), kyckling(18%), bambuskott, grillad paprika, kycklingfond, socker, lök, modifierad stärkelse, rapsolja, kryddor(bl.a paprika, curry(bockhornsklöver, cayennepeppar, fänkål, gurkmeja, koriander, peppar, spiskummin)), salt, galangal, citrongräs, vitlök, ingefära, limeblad, bambu-/citrusfiber, rismjöl.

Chicken Pad Thai 350g:
Thailändsk Pad Thai med kycklingfilé, äggnudlar och grönsaker.

Tillagning

Mikrovågsugn 750 W: Stick några hål i plastfolien som täcker formen. Värm i mikrovågsugn i ca 6 minuter. Låt stå i någon minut så att värmen fördelar sig innan plastfolien tas bort. Ugn 150°C: Lägg över den frysta rätten från plasttallriken till en ugnsfast form. Värm i ca 35 minuter. Lägg upp på tallrik och servera. Tips! Vill du förkorta tiden för uppvärmning kan rätten förvarasi kylskåp några timmar innan du ska värma den. OBS! Tiderna kanvariera något beroende på ugnens effekt/kapacitet.

Ingredienser

Nudlar av VETE, kycklingfilé (17 %), blomkål, morot, OSTRONSÅS,honung, purjolök, kycklingfond, SOJASÅS(champinjon), tamarindjuice, modifierad stärkelse, vitlök, bambu/citrusfiber, rismjöl, kryddor, färgämne (sockerkulör).

Chicken Teriyaki 350g:
Kycklingfilé i teriyakisås med äggnudlar, sesamfrö och broccoli.

Tillagning

Mikrovågsugn 750 W: Stick några hål i plastfolien som täcker formen. Värm i mikrovågsugn i ca 6 minuter. Låt stå i någon minut så att värmen fördelar sig innan plastfolien tas bort. Ugn 150°C: Lägg över den frysta rätten från plasttallriken till en ugnsfast form. Värm i ca 35 minuter. Lägg upp på en tallrik och servera. Tips! Vill du förkorta tiden för uppvärmning kan rätten förvaras i kylskåp några timmar innan du ska värma den. OBS! Tiderna kan variera något beroende på ugnens effekt/kapacitet.

Ingredienser

Nudlar av VETE, broccoli, kycklingfilé (17%), apelsinjuice, farinsocker, SOJASÅS, OSTRONSÅS, SESAMOLJA, kycklingfond, SOJASÅS(champinjon), honung, SESAMFRÖ, ingefära, vitlök, vitvinsvinäger, modifierad stärkelse, bambu-/citrusfiber, rismjöl, salt, svartpeppar, färgämne (sockerkulör), jästextrakt.

De tre rätterna från Wichudaporn Chaiyasaeng och Dafgårds finns nu att köpa i dagligvaruhandeln. Cirka pris i butik 35 kronor.