Lokal och internationell mat från tio olika utställare serveras på lördag, 14 september kl. 12-18, under Foodtruck-fest i Stadsparken. Foodtruck-evenemangen har vuxit snabbt och blivit uppskattade matfester för Södertäljeborna, med hundratals besökare som testat nya rätter och samtidigt lyssnat på några av Södertäljes lokala musiktalanger.

Det blir första gången eventet anordnas på en helg. “Vi har anpassat tiden, så nu kan man komma förbi och ta sin lunch här med oss. Vi har flera olika musiker som kommer förgylla eftermiddagen också. Det kommer bli riktigt mysigt!”, säger Aljosa Lagumdzija, centrumchef på Södertälje City, som anordnar Foodtruck-festen tillsammans med ABF Södertälje-Nykvarn.

Scenprogrammet blir brett med Kanalvimsan, salsadans och bluesmusik. Även Sydpoolens maskot Pigge kommer finnas på plats för att träffa alla barn kl 12-16.

Läs mer om maten och musiken på Foodtruck-festens Facebook-evenemang

Kultur Runt Maren går av stapeln samma lördag. Tre kulturhus kring Maren slår upp dörrarna på vid gavel, Oktoberteatern, Wendelas Vänner och Galleri Kretsen.

Evenemanget anordnas som en del av Kanalåret 2019. Det blir en fullspäckad dag som samlar många aktörer från Södertäljes breda kulturliv. Här kan man gratis titta runt och upptäcka dans, folkmusik, grafikverkstad, och mycket mer. Även nördkultur finns representerad, och ett och annat mumintroll.

“Det blir en massa kultur för stora och små, allt från barnteater, konst och musik. Vi kommer avsluta med ett fackeltåg från Marenplan som går bort till Hasiors hästar som kommer brinna stämningsfullt till ljuva toner från kören Vox Humana”, säger Daniel Johnston som jobbar på ABF och samordnar programmet.

Se hela programmet på ABF:s hemsida eller på Kultur Runt Marens Facebook-evenemang