Efter den stora efterfrågan på svensk grillost kan vi nu meddela att Dalsspira mejeri nu kan erbjuda sin lokalt producerade Grillost till alla Sveriges Ica butiker. Avtalet mellan Ica Sverige och Dalsspira innebär att Dalsspiras Grillost från och med den 20:e augusti finns beställningsbar för drygt 1 200 butiker runt om i landet.

-Grillosten produceras på mejeriet i Färgelanda och mjölken kommer från lokala gårdar i Bohuslän och Dalsland som är anslutna till Dalsspira. Osten är baserad på 100 % komjölk och blir därmed en mjukare och krämigare variant av grillost och mycket uppskattad av kunder, säger Malin Jakobsson VD på Dalspira.

Läs också: Halloumi skriverier gav uppsving för mejerierna…

-Fram tills den 20:e augusti säljer Dalsspira Grillosten lokalt till butiker i Bohuslän och Dalsland. Man har även centrala avtal med sin svenskproducerade Brieost. Genombrottet med Grillosten är stort för oss och vi har ökat upp produktionen markant för att möta efterfrågan. Det är riktigt roligt att kunna erbjuda svenskproducerad ost som ett alternativ till den klassiska importerade, säger ”en glad” Malin Jakobsson.

Läs också: Halloumi skapar oro för antibiotikaresistens