I ett nytt samarbete med Reitan Convenience Sweden AB blir det nu möjligt för konsumenter att köpa Dynamic Codes tester med självprovtagning på Pressbyrån och 7-Eleven. Samarbetet ökar tillgängligheten och gör det enklare att genom ett säkert testsvar få rätt diagnos för exempelvis könssjukdomar, halsfluss, gluten- och laktosintolerans eller covid-19.

– En kopp te, ett paket halstabletter och ett självprovtagningskit för halsfluss, tack. Så kan det låta på de butiker som nu kör en pilot tillsammans med healthtechbolaget Dynamic Code i syfte att göra det mer tillgängligt att ta ett test med självprovtagning för att säkerställa ett säkert testsvar och därmed rätt diagnos och eventuell behandling. I ett strategiskt samarbete med Reitan Convenience Sweden AB vill bolaget tillgängliggöra sina självprovtagningskit via Pressbyrån och 7-Eleven.

– Vi ser ett ökat intresse för hälsoprodukter från våra kunder, så detta blir spännande att testa!, säger Max Liljenthal, Affärsutveckling och partnerskap, på Reitan Convenience.

Initialt inleds samarbetet i ett antal utvalda Pressbyrån och 7-Eleven i Stockholm, Lund, Uppsala, Falun samt Örebro. Förutom dessa kommer Dynamic Codes tester även att finnas i Reitans koncept PBX Albano i Stockholm, samt på Pressbyrån i ankomsthallen på Arlanda och i Skycity på Arlanda. I butiken kommer det att finnas ställ med flertalet av Dynamic Codes produkter såsom test för könssjukdomar, Covid-19 produkter och andra infektioner såsom halsfluss, laktos och glutenintolerans samt nagelsvamp.

Just tillgängligheten i tid och rum, är en viktig parameter för Dynamic Code, som fokuserar på att göra självprovtagning mer tillgängligt för konsumenter som söker rätt diagnos och behandling.

Louise Nylén, vd för Dynamic Code.

– Vi drivs av att öka tillgängligheten för testning och därmed underlätta vägen från symtom till rätt diagnos och behandling. På så vis kan vi bidra till att minska belastningen i vården och uppnå tids-, resurs- och samhällsvinster. Här fyller vi tillsammans med Reitan en viktig pusselbit i det nya vårdlandskapet där våra tester nu blir ännu mer tillgängliga, säger Louise Nylén, vd för Dynamic Code.