I mitten av januari lanserade Electrolux Professional sitt nya affärsområde Dryckeslösningar för varm och kall dryck. Till följd av lanseringen inleder företaget nu ett samarbete med Gåshaga Kafferosteri för att kunna växa på kaffemarknaden.

– Vi valde Gåshaga eftersom de är en rikstäckande aktör med både försäljning och service. Deras kaffe i kombination med våra maskiner blir en utmärkt match, säger Kristian Ekström, Landschef Sverige, Electrolux Professional.

För att kunna bredda sitt erbjudande inom området Food & Beverage valde Electrolux Professional nyligen att inkludera dryckeslösningar i sitt sortiment. Bland de nya produkterna återfinns bland annat espressomaskiner och kaffebryggare, varpå företaget i sin tur sökte efter en försäljningspartner inom det helt nya segmentet. Valet föll på Gåshaga Kafferosteri, Sveriges största ekologiska mikrorosteri. Rosteriet på Lidingö köper in ekologiska och spårbara kaffebönor från några av världens främsta kaffegårdar med högsta kvalitetsnivån – specialkaffe.

De rostar det sedan varsamt under en längre tid och erbjuder sedan företag runt om i Sverige ett helhetskoncept. Konceptet innefattar allt ifrån kaffebönor, maskiner och möblemang till marknadsmaterial och service. Rosteriet har på senare tid fått förfrågningar inom HoReCa-segmentet och är därför mycket positiva till det nya partnerskapet med Electrolux Professional.

– Deras satsning ligger verkligen rätt i tiden. Allt fler blir mer intresserade av vad de dricker, även av kaffe som länge har legat lite i skymundan. Faktum är att kaffe påminner väldigt mycket om vin, där det även inom kaffe finns hundratals aromer och en hel vetenskap bakom olika kaffesorter och bryggmetoder. Vi upplever att fler söker en bättre kaffeupplevelse och vårt kaffe i kombination med Electrolux Professionals produkter kommer att erbjuda det, säger Johannes Hultberg, VD Gåshaga Kafferosteri.

Gåshaga Kafferosteri kommer att bli en partner som står för både försäljning och rikstäckande service. För Electrolux Professional var det viktigt att den nya partnern skulle ha gedigen kunskap om kaffe och hur de nya maskinerna kan användas för att maximera smakerna. Gåshaga Kafferosteri kommer i första hand att erbjuda bryggaren Precision Brew, som är framtagen för att behålla bryggkaffets smaker längre, och espressomaskinerna Classic och Aura. Enligt Johannes Hultberg är produkternas egenskaper och kvalitet avgörande för att ge kunderna en bättre kaffeupplevelse.

– De tekniska systemen bakom Electrolux Professionals nya produkter är välgjorda, kaffet från espressomaskinen får till exempel rätt mängd och rinntid genom det patenterade Dosamat-systemet utan att baristan behöver trycka på en knapp. Det är verkligen rejäla maskiner som kommer att hålla över lång tid, om man servar dem rätt. Bryggaren gör också riktigt bra bryggkaffe, bland annat blåser den hela tiden in varmluft runt termosen så att kaffet inte tappar temperatur eller smak. Den höga kvaliteten och hållbarheten hos produkterna är bra för både kundernas ekonomi och för miljön, vilket är otroligt viktigt för oss, avslutar Johannes Hultberg.