Miljövänligare, smartare och snyggare. När Falksalts storpack för grovkornigt salt byter förpackning så gör man det ordentligt. Den tidigare plastförpackningen ersätts nu med en återvinningsbar kartong i tilltalande design och med smart öppning. Att byta ut plast mot papper är en viktig del i Falksalts långsiktiga hållbarhetsarbete.

Grovkornigt salt är ett klassiskt salt som funnits länge i Falksalts sortiment. Storförpackningen på 1,8 kg används framför allt till kokning av skaldjur och saltbakning av fisk. Det grovkorniga saltet har tidigare sålts i en plastpåse men presenteras nu i en återvinningsbar pappersförpackning med hällpip.

– Salt är ett livsmedel som naturligt drar åt sig fukt vilket gör att det då stelnar och klumpar sig. Därför är det i vissa fall svårt att ersätta plasten i förpackningar till salt. Men vi utmanar och utvecklar oss själva hela tiden för att hitta nya lösningar och kunna ersätta plastförpackningarna där det är möjligt, säger Frida Engström, Project Manager Marketing på Falksalt.

Den nya förpackningen till grovkornigt salt rullas ut i butik från vecka 7. Förutom miljöaspekten så gör kartongen att saltet är enklare att förvara, och den återförslutningsbara hällpipen gör det smidigt att dosera. Utseendet på den nya förpackningen följer sortimentets övriga prisvinnande design.

– Salt är en helt naturlig produkt och något nästan alla konsumerar, därför känns det extra viktigt för oss att ta vårt ansvar och bidra med hållbara förpackningar. Vår långsiktiga ambition är att ersätta plast med papper där det är möjligt, säger Frida Engström.

Den nya förpackningen för Grovkornigt salt 1,8 kg kommer att finnas hos dagligvaruhandeln, bland annat Citrygross och Coop. Priset kommer vara cirka 16,90 kr