Granarolo, en ledande italiensk mejerigrupp, breddar sitt sortiment med tio nya ostprodukter under mars månad. En av deras mest populära varor, Granarolo Quattrocento, får också ökad distribution tack vare en ökad efterfrågan. Denna satsning är ett svar på konsumenternas behov av både traditionella och innovativa ostalternativ som passar deras kostvanor och smakpreferenser.

Granarolo Quattrocento:

Granarolo Quattrocento är en hårdost av hög kvalitet, tillverkad av 100 % italiensk mjölk. Sedan sin lansering har den blivit allt mer populär på den svenska marknaden och är nu tillgänglig i alla Ica-butiker, vilket understryker dess stigande popularitet och stora efterfrågan.

Nyheterna inkluderar:

Granarolo presenterar åtta nya produkter, inklusive välkända klassiker från det italienska köket såsom Stracchino, Taleggio och färdigriven Pecorino Romano. Dessa delikatesser, tillsammans med andra specialiteter som getost och Scamorza Affumicata, bidrar till att berika det svenska matutbudet och tillfredsställa konsumenternas önskan om autentiska italienska smaker.

High Protein-serien:

För de som vill njuta av ost samtidigt som de prioriterar sin proteinintag, lanserar Granarolo nu en ny serie med högproteinostar. Den nya serien, som initialt innehåller Mozzarella och Ricotta, är väl mottagen i Italien och erbjuder smakrika alternativ med mindre fett och mer protein. Dessa produkter passar även lakto-vegetarianer och är laktosfria.

Slutord från vd Luca Tonin:

Luca Tonin, vd för Granarolo Nordic, betonar företagets engagemang för att tillgodose konsumenternas önskemål och behov. Genom att erbjuda en kombination av traditionella favoriter och innovativa alternativ strävar Granarolo efter att fortsätta vara det naturliga valet för alla ostälskare.

För mer detaljerad information om de nya ostarna, se bifogad dokumentation. 🇮🇹 All ost från Granarolo tillverkas av 100 % italiensk mjölk.