Familjeföretagen står för en tredjedel av sysselsättningen och BNP i Sverige, och betyder naturligtvis mycket för jobben och ekonomin i Värmland också. Det vill familjen Löfberg uppmärksamma och instiftar därför Löfberg Family Business Award. Priset delas ut på näringslivsgalan 100° Karlstad den 20 mars.

På bild: Övre raden från vänster: Helene Söderholm, Niklas Löfberg, Therese Gustafsson. Nedre raden från vänster: Mikael Löfberg, Kathrine Löfberg, Martin Löfberg.

– Med det här priset vill vi uppmuntra ett yngre, värmländskt familjeföretag och bidra till en positiv utveckling som gynnar både företaget, dess ägare och Värmland, säger Kathrine Löfberg.

Löfberg Family Business Award går till ett värmländskt företag som förenar ägarfamiljens engagemang och delaktighet med affärsmässiga framgångar, och som därmed är en god ambassadör för familjeföretagens betydelse. Priset delas ut av familjen Löfberg.

Alla kan nominera

För att kvalificera sig till Löfberg Family Business Award ska två huvudkriterier uppfyllas:

  • Företaget ska vara familjeägt med Värmland som bas
  • Företaget kan drivas i första generationen, men har då andra generationen i åtanke

Alla som vill kan nominera sin favorit på Löfbergs hemsida.

Priset består bland annat av ett medlemskap i Family Business Network, ett nätverk för svenska familjeföretag. Family Business Network har drygt 160 mindre och större medlemsföretag. De kan vara i första, andra, tredje eller åttonde generationen.

– Med över hundra års erfarenhet vet vi att det finns både fördelar och utmaningar som familjeföretagare. Vi har haft stor nytta av vårt medlemskap i Family Business Network, inte minst i den senaste generationsskiftet, en process som kan vara en prövning för familjeföretag, säger Kathrine Löfberg.

***

FAKTA

Löfberg Family Business Award
Löfberg Family Business Award är ett nyinstiftat pris till ett värmländskt familjeföretag som delas ut på näringslivsgalan 100° Karlstad den 20 mars på Karlstad CCC. Priset är instiftat av familjen Löfberg.

Läs också: Vad vi tidigare skrivit om företaget Löfbergs