Bergendahls Food anställer Amelie de Geer som Sortiment & inköpsdirektör. Amelie har mångårig erfarenhet inom dagligvarubranschen och kommer närmast från Coop Danmark A/S där hon de senaste 10 åren arbetat i ledande positioner, senast som Category Director Food & Near Food.

Amelie de Geer började sin karriär 2002 som Management Trainee på Carlsberg Sweden AB för och har sedan dess skaffat sig omfattande erfarenhet inom strategiskt inköp, varuflöde och ledarskap. Amelie tillträder sin nya roll den 1 juni 2020 och kommer att ingå i företagsledningen. Håkan Åkerström, vd Bergendahls Food är mycket nöjd med rekryteringen.

– Amelie har en imponerande bakgrund och de egenskaper vi söker. Vi har en spännande resa framför oss inom Bergendahls Food och jag är säker på att Amelie kommer att leda utvecklingen av sortiment & inköpsavdelningen på ett mycket framgångsrikt sätt, säger Håkan Åkerström.

Amelie efterträder Mats Sjödahl som fortsätter på Bergendahls Food som Senior Advisor under två år.

– Mats har arbetat som Inköpsdirektör på Bergendahls Food under drygt åtta år och starkt bidragit till företagets utveckling under alla år. Vi är mycket glada att han stannar kvar hos oss med sin kunskap och erfarenhet i ytterligare två år, säger Håkan Åkerström.