Gunilla Asker lämnar sin roll som marknadsdirektör på ICA Sverige. Under augusti kommer hon att lämna över till Josefin Lundmark, chef varumärke och media och Joakim Bengtsson, chef marknadskommunikation som tillsammans kommer att dela på ansvaret för marknadsfunktionen under tiden som rekrytering av ny marknadsdirektör pågår.

Vd, ICA Sverige. Fotograf: Jessica Gow/TT.
Anders Svensson, Vd, ICA Sverige. Fotograf: Jessica Gow/TT.

– Det är tråkigt att Gunilla Asker slutar på ICA. Jag hade sett fram emot att jobba tillsammans med henne de kommande åren och beklagar att så inte blir fallet. Gunilla har bland annat bidragit med sin stora erfarenhet och givit oss många nya insikter i samband med det förändringsarbete som vi nu genomför. Jag önskar henne lycka till framöver, säger Anders Svensson, vd ICA Sverige.

– Jag har trivts mycket bra på ICA, inte minst med medarbetare, kolleger och handlare. Under mitt år på ICA har jag haft förmånen att jobba med ICAs omfattande förändringsarbete, det som kommer att utveckla ICA mycket framgångsrikt. I detta arbete har jag också medverkat till att utveckla och förändra marknadsdirektörsrollen, på ett sätt som är det bästa för ICA. Samtidigt har jag i samråd med Anders Svensson nu konstaterat att rollen inte längre överensstämmer lika tydligt med min profil som tidigare. Efter att ha säkrat en bra överlämning kommer jag i september att ägna mig åt att planera mitt nästa steg, säger Gunilla Asker, Marknadsdirektör på ICA.