McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny med mer hållbara alternativ. Restaurangkedjan kommer snart att lansera en ny nordisk version av den populära osten halloumi, som har utvecklats i samarbete med Arla, och kommer att serveras på McDonald’s meny senare i år. Den nya osten har ännu inget namn och därför kommer McDonald’s att låta sina gäster att föreslå namn i en tävling.

McDonald’s har som målsättning att redan 2020 ska 50 % av allt protein som serveras på restaurangerna bestå av vegetariskt, fisk eller kyckling. McDonald’s tar därför fram nya menyalternativ för att locka ännu fler burgarälskare att testa vegetariskt och kommer snart att börja servera en ny nordisk ost med inspiration från den uppskattade halloumi-osten. Fördelarna med den nya osten är flera, inte minst när det gäller viktiga hållbarhetsaspekter som bland annat kortare transporter och minskad antibiotikaanvändning. Men allra viktigast är den goda smaken, osten friteras och serveras krispig med bra tuggmotstånd och kommer med en perfekt sälta som binder ihop smaken.

Nina Remöy, ansvarig för Food Team på McDonald’s Sverige.

– Vi är så glada att äntligen kunna presentera denna nya produkt. Ett ostalternativ är efterfrågat och att vi snart kan servera en ost med fantastisk smak och konsistens är en riktigt bra deal för våra gäster. Det är extra roligt att vi nu kan erbjuda en lokal produkt och vi är säkra på att gästerna kommer älska smaken, säger Nina Remöy, ansvarig för Food Team på McDonald’s Sverige.

– Den nya osten är ett resultat av ett spännande innovationsarbete där vi letat efter en unik smak och konsistens. Mjölken kommer från Arlagårdar. På alla våra gårdar ställer vi krav på strikt antibiotikaanvändning och hög djurvälfärd. Så det känns riktigt roligt att kunna presentera denna ost tillsammans med McDonald´s, säger Inger Myresten marknadschef Foodservice Arla Sverige.

Produkten är ny och McDonald’s behöver därför hjälp med att hitta ett namn. Inom kort kommer McDonald’s att utlysa en tävling i sociala medier för att hitta det ultimata namnet tillsammans med sina gäster.                            

– McDonald’s är Sveriges största restaurangkedja och vi älskar att samskapa med våra burgarälskande gäster. När vi nu utvecklar en helt ny produkt så känns det självklart att bjuda in dem att tycka till. Vi ser fram emot att följa deras kreativitet och se resultatet, både namnet och produkten kommer att bli en succé, säger Christoffer Rönnblad, Marknadsdirektör på McDonald’s Sverige.

Produkten kommer att finnas tillgänglig på samtliga McDonald’s-restauranger i Sverige i höst.