Ola kommer närmast från en tjänst som CFO på Concordia Maritime.

− Det känns mycket bra att Ola nu kommer in i vår snabbt expanderande verksamhet, säger Joachim Frykberg, VD Jula.

Ola Helgesson är civilekonom i grunden och har en diger bakgrund med erfarenhet från både nationella och internationella uppdrag.

LÄS OCKSÅ: Jula fortsätter expansionen på den svenska marknaden

− Det är en mycket viktig ny tjänst som vi sökt under en längre tid i uppbyggnaden av koncernen. Vi vill verkligen hitta rätt i kompetens och erfarenhet, och det tror jag vi har gjort med Ola. Han kommer att passa bra in här med bland annat erfarenhet från familjeägda organisationer som Stena- och Axfood-sfärerna. Vi är ett expansivt familjeföretag där en CFO måste vara mycket affärsmannamässig, och det tror jag verkligen att Ola är. Det blir spännande att välkomna honom in i verksamheten, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef i Jula Holding.

LÄS OCKSÅ: Jula flyttar till nytt handelsområde i Häggvik

Ekonomistyrning

I rollen som CFO kommer Ola bland annat att jobba med långsiktig finansiering av den växande Jula Holdingkoncernen.

− Jula Holding växer snabbt och rollen som CFO är central och strategiskt avgörande för den fortsatta utvecklingen. Det handlar om att ta ett helhetsgrepp och utveckla koncernens övergripande ekonomistyrning med bland annat kapitalplaceringar, valutor, riskplanering och värdering, säger Joachim Frykberg.

Bred erfarenhet

Ola har en bred erfarenhet från koncernledningar, styrelser och större förändringsprogram.

LÄS OCKSÅ: Jula storsatsar på unikt kvalitetscenter – hållbarhet i fokus

Han bor söder om Göteborg med familjen, och på fritiden ägnar han sig gärna åt skidåkning, båt och golf.

− Efter att ha jobbat i lite olika branscher med finans, ekonomi, handel och logistik så ser jag verkligen fram emot att börja arbeta på Jula. Jag hoppas kunna bidra med kompetens, erfarenhet, affärsmannaskap och positiv energi, säger Ola Helgesson, ny CFO på Jula Holding.