Den 1 mars 2020 tillträder Magnus Carlsson tjänsten som VD för Runsvengruppen med dotterbolagen Runsven AB och ÖoB AB. Magnus kommer närmast från Reitan Convenience där han varit VD och Affärsutvecklingsdirektör, innan dess har han varit på Hemglass och Kraft Foods. 

Magnus Carlsson har lång och gedigen erfarenhet från retail och FMCG (Fast Moving Consumer Goods). De senaste elva åren har han varit på Reitan Convenience där han började i rollen som VD med ansvar för Pressbyrån och 7-Eleven i Sverige med 500 franchisebutiker och drygt fem miljarder i omsättning. Senaste året har han varit Affärsutvecklingsdirektör inom Reitan Convenience A/S. 

– Jag är övertygad om att Magnus, med sin gedigna retail-bakgrund, beprövade ledarskap och lönsamhetsfokus, kommer att tillföra mycket till Runsvengruppens framtida utveckling, säger bolagets styrelseordförande Oskar Svensson.

Innan den långa karriären på Reitan har Magnus bland annat varit VD på Hemglass och Försäljningsdirektör för Kraft Foods AB. Magnus efterträder Fredrik Söderberg som valde att lämna sitt uppdrag som VD för Runsvengruppen i somras. 

– ÖoB är en fantastisk säljmaskin och ett starkt varumärke som jag ser fram emot att utveckla tillsammans med alla anställda, säger Magnus Carlsson.