Walker Kinman har arbetat som ekonomichef för food-tech bolaget Linas Matkasse Group med verksamhet i Sverige, Norge och Danmark sedan januari 2018. Under augusti 2019 blev han utsedd till tillförordnad VD och har sedan dess lett bolaget. Nyligen kom beskedet att styrelsen utnämnt Walker Kinman till ordinarie VD.

– Det är en stor ära för mig att få uppdraget att leda Linas Matkasse in i 2020-talet. Jag är otroligt stolt över vad teamet har uppnått tillsammans under 2019 med över 100 miljoner kronor i förbättrat rörelseresultat och att vi genomgått en transformation till att ha en verksamhet i världsklass, säger Walker Kinman.

Kinman ser fram emot att fortsättningsvis arbeta nära den operativa verksamheten och att fortsätta stärka bolagets position på marknaden.

– Vår nuvarande lönsamhet och vårt digitala fokus ger oss goda förutsättningar att ge kunderna ökad flexibilitet. Att tjäna pengar inom vår bransch är få förunnat och det gör oss väl rustade för att möta konkurrensen.

Styrelseordförande Gert Munthe är stolt över att kunna presentera Walker Kinman som VD och ser fram emot att fortsätta det nära arbetet tillsammans med honom och övriga ledningsgruppen. 

– Walker Kinman och teamet på Linas Matkasse har genomfört en imponerande turn-around som givit bolaget en hållbar lönsamhet. Det möjliggör fortsätta investeringar i ökad flexibilitet för kunderna samt ökade investeringar i försäljning och marknadsföring, säger Gert Munthe.