Ramenfebern härjar och suget efter den japanska nudelsoppan verkar oändligt. Nu tar Kikkoman ett efterlängtat steg genom att introducera Kikkoman Ramen Shoyu – en sojabaserad soppbas som är nyckeln till den perfekta ramenbuljongen hemma. Nyheten släpps i dagligvaruhandeln från vecka 3.

Det asiatiska köket, ofta kallat den svenska husmanskosten på grund av sin omåttliga popularitet både på restauranger och i hemmaköken, har sett en ny stormvind i form av Ramen. Den kraftfulla buljongen, de spänstiga ramennudlarna och de varierande tillbehören som grönsaker, tofu, ägg och sidfläsk har gjort rätten till en oumbärlig del av matvärlden, med fler och fler ramenrestauranger som öppnar runt om i landet.

asiatiskgryta kikomanan ramen
asiatiskgryta kikomanan ramen

Upptäck en smakexplosion med Kikkoman Ramen Shoyu – den ultimata buljongen som tar din matlagning till nya höjder! På redaktionen hade vi äran att testa denna sensationella soppbas, och vi blev överväldigade av dess otroliga smakrikedom som träffade rätt i våra smaklökar.

Kikkoman Ramen Shoyu är mer än bara en buljong – det är en smakresa till den autentiska japanska köket. Med en perfekt balans av umami och en djup, rik sälta ger denna sojabaserade buljong en känsla av äkthet till varje slurk. Det är enkelt att förbereda och ännu enklare att njuta av!

Oavsett om du är en erfaren kock eller en nybörjare i köket kommer Kikkoman Ramen Shoyu att förgylla dina måltider och imponera på dina smaklökar varje gång. Gör dig redo att förvandla dina rätter till mästerverk med denna oumbärliga soppbas.

Upplev smaken av äkta japansk matlagning med Kikkoman Ramen Shoyu – din biljett till en kulinarisk upplevelse utan like. Utforska en värld av smaker och låt Kikkoman föra dig på en gastronomisk resa som du sent kommer att glömma!

En Buljong För Alla

Buljongen, som betraktas som nyckeln till en utsökt Ramen, kräver normalt sett både tid och skicklighet av hemmakocken, vilket gör den annars snabba rätten något utmanande att tillaga. För att göra den hemlagade ramenupplevelsen mer tillgänglig lanserar nu Kikkoman Ramen Shoyu soppbas – en vegansk, sojabaserad ramenbuljong som enkelt blandas med vatten för att skapa en autentisk och smakfull ramensoppa.

Veronica Lunström, Produktchef på Kikkoman, kommenterar, ”Ramentrenden har snabbt vuxit sig stark i Sverige, och det är en fantastiskt god måltid som förtjänar att vara enkel att laga även hemma. Därför är vi stolta över att lansera Kikkoman Ramen Shoyu soppbas som erbjuder en lösning för alla som vill njuta av den perfekta buljongen utan att behöva spendera timmar i köket.”

Kärleken till Variation

Den klassiska japanska nudelsoppan, med sin rika och långa historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet, har genomgått många förändringar och utvecklingar. Ursprungligen inspirerad av kinesiska nudelsoppor har den blomstrat med olika nudelvarianter, tillbehör och buljongtyper. Möjligheten att variera soppan med olika grönsaker och proteinkällor har gjort den till en populär maträtt oavsett kostpreferenser, och bara i Tokyo finns det flera tusen ramen-restauranger.

Kikkoman Ramen Shoyu soppbas tar denna älskade matupplevelse från restaurang till hemmakök, vilket gör tillagningen av den perfekta ramen enklare och snabbare än någonsin tidigare. Den veganska soppbasen med soja blandas med kokande vatten för att skapa den perfekta buljongbasen. Toppa sedan med ramennudlar och dina favorittillbehör för en snabb och smakrik hemmagjord Ramen.

Veronica Lunström tillägger, ”Kikkoman strävar alltid efter att erbjuda de bästa smakupplevelserna från det asiatiska köket. Med Ramen Shoyu soppbas ville vi möta den växande efterfrågan på en autentisk och riktigt god buljongbas för hemmakocken. Med en lyckad buljong går det att variera sin Ramen i all oändlighet med olika grönsaker, tofu, fläsk och kyckling samt nudelvarianter. Helt enkelt den ultimata snabbmaten där bara fantasin sätter gränser.”

Produktfakta

Kikkoman Ramen Shoyu är en vegansk sojabaserad buljong som enkelt blandas med kokande vatten. Den kommer i en praktisk 250 ml glasflaska som räcker för 8 portioner. Nyheten finns i butik från vecka 3 till ett rekommenderat pris av 59,90 kronor.

Om Kikkoman

Kikkomans historia sträcker sig tillbaka till 1600-talet, när förfäderna till Mogi-familjen började tillverka den mörkbruna kryddsåsen från soja, vete, vatten och salt i den japanska staden Noda. Idag är Kikkoman den officiella leverantören till det japanska hovet och en ledande aktör på världsmarknaden för japanska såser. Varje dag hjälper Kikkoman miljontals människor att få maten att smaka gott genom att förena en 300 år gammal japansk sojatradition med en modern och hälsosam livsstil.

Text: Redaktionen – Butiksnytt