I höst tar Håkan Åkerström över som VD i Bergendahls Food. Håkan Åkerström, som de senaste fem åren varit VD för Martin & Servera, tillträder sin befattning den 1 september 2019. Nuvarande VD Peter Lund har valt att lämna det operativa arbetet efter 20 år i Bergendahls ledning.

Håkan Åkerström (51) är utsedd till ny VD för Bergendahls Food. Han är utbildad i industriell ekonomi vid Linköpings universitet och har lång erfarenhet från ledande befattningar inom handeln, bland annat som VD för Martin & Servera, VD på Dagab, operativ chef på Plantagen och logistikchef på Lindex.

Lars Ljungälv, koncernchef för Bergendahls.

-Jag är både glad och tacksam över förtroendet att få ta över dagligvaruhandelns mest spännande uppdrag, säger Håkan Åkerström. Genom åren har jag med nyfikenhet och beundran följt Bergendahls och City Gross framgångar. Det är imponerande hur man lyckats utveckla Bergendahls till en så stark position och samtidigt skapat en egen profil i en tuff bransch.  Jag vet att det finns mycket kompetens och tradition i bolaget och jag hoppas kunna bidra med nya perspektiv som kan säkra fortsatta framgångar för Bergendahls Food.

– Vi är väldigt glada över att ha lyckats knyta till oss en kraft som Håkan Åkerström, säger Lars Ljungälv, koncernchef för Bergendahls. Peter Lund har varit mycket väsentlig för koncernens framgångar hittills och vi är övertygade om att Håkans erfarenheter kommer att passa perfekt in i Bergendahl Foods fortsatta utveckling.