I går stängdes dörrarna till branschmässorna Fastfood & Café och Restaurangexpo, som denna gång arrangerades på nybyggda Åbymässan, strax söder om Göteborg. Med 200 utställare och 4512 fackbesökare, gjordes mycket affärer, provsmakades många produktnyheter och samlades många beslutsfattare i branschen.

Den som gick inne på mässgolvet kunde omöjligt undgå rörelsen i montrarna, sorlet i hallen och alla sorters dofter, runt varje hörn, och det är precis så det skall vara. Det är här alla som jobbar professionellt inom branschen skall hämta inspiration, utveckla sitt utbud, nätverka och hitta det som behövs för att ta verksamheten till nästa nivå.

Premiärdagarna på nya Åbymässan bjöd dessutom med ett program utöver det vanliga, då Ulf Wagner intervjuade branschens starkt lysande stjärnor om trender och framtid. Dessa gäster fick dessutom visa upp sina kunskaper och bjuda besökarna på finger-food i Live-köket.

Läs också: ”Kvalitet står i fokus”

Utställare som Johan i hallen, Fisk idag och Asko var med och sponsrade Live-köket vilket blev en mötesplats eller plaza inne på mässgolvet. Känslan i hallen blev som en saluhall med mat och os och människor i en härlig kombination.

På mässgolvet fanns allt från utrustning, porslin, råvaror, förpackningar, till ekologiska nyheter och delikatesser, såsom hängmörad ryggbiff från lokala gårdar, Grebbestad ostron, ekologiskt producerade grönsaker, lokala öltillverkare som Vega Bryggeri, Raw Food som Veg me och mycket mer.

Nu är det två år till nästa gång i Göteborg. Däremellan gör mässorna ett stopp i Malmö den 29-30 januari 2020 och 3-4 februari i Stockholm 2021. Välkomna!