Stina Printz, Luleå, blir Norrmejeriers nya Hållbarhetschef och kommer att leda och driva Norrmejeriers övergripande hållbarhetsarbete i hela värdekedjan – från primärproduktion till kund, konsument och samhälle.

–   Det känns otroligt spännande att få vara en del av Norrmejeriers hållbarhetsresa framåt, säger Stina Printz. Att som norrlänning och Luleåbo få vara med och utveckla hållbarhetsarbetet i ett lokalt norrländskt företag med så starka varumärken som Norrmejerier är något alldeles extra och jag ser verkligen fram emot att få börja.

Stina kommer närmast från en roll som Hållbarhetsstrateg hos COOP Sverige har en lång och bred erfarenhet från hållbarhets- och kvalitetsarbete inom livsmedel med en agronomutbildning från SLU i botten. De lite drygt tio senaste åren har Stina jobbat centralt hos COOP Sverige med hållbarhet och kvalitét med en tyngdpunkt på lantbruksnära kategorier.

–   Det känns mycket bra att få välkomna Stina till oss på Norrmejerier och jag vet att hon kommer att kunna tillföra mycket i vårt viktiga arbete med att kontinuerligt förbättra oss hållbarhetsmässigt i hela värdekedjan säger Krister Zackari, Norrmejeriers vd.

Norrmejeriers hållbarhetsprogram syftar till att uppfylla FN:s globala hållbarhetsmål, Sveriges nationella miljömål och branschspecifika initiativ till 2030. Hållbarhetsarbetet utgår utifrån fyra fokusområden: ett levande Norrland, en planet i balans, en hållbar leverantörskedja och en god arbetsplats.

–   I en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet, när det vi äter avgör hur både vi, djuren och planeten mår så är Norrmejerier en viktig del av det samhälle vi lever i. Vi har kommit långt i vårt hållbarhetsarbete, men vi har också många utmaningar framför oss. Tillsammans med Stina tar vi nu nästa steg säger Krister Zackari.

Stina Printz tillträder sin roll under maj månad. Hon efterträder Anna-Karin Karlsson som går vidare till nya utmaningar utanför företaget.