För dig som gillar att skjölja fruktigt finns nu tre sorter att välja mellan: Flux Passion, Granatäpple-Mint och senaste nyheten Lemon-Mint.

– Ta hand om dina tänder – de ska räcka hela livet. Att skölja med Flux stärker tandytan och ger starka tänder. Regelbunden användning av Flux förebygger dessutom hål i tänderna, säger Sanna Hedman, Brand Manager på Karo Pharma.

Flux fluorskölj med hög fluorhalt (0,2% NaF) förebygger karies på två sätt. Dels stärker den tandemaljen och blottlagda rotytor så att karies inte uppstår. Dels kan befintliga kariesangrepp utvecklas långsammare eller stanna upp helt.

Flux är utvecklad i Sverige i nära samarbete med tandvården och bär Tandläkarförbundets rekommendationssymbol.

Många smaker att välja mellan

Flux fluorskölj är för vuxna och barn från 12 år och finns i tio olika smaker. Utöver de fruktiga varianterna finns Original Cool MintSoft MintMild MintAloe Vera och Strong Mint. Dessutom finns Fresh Mint och Fresh Ice Mint som förutom att stärka tandytan och förebygga karies även ger god andedräkt. För bästa effekt bör man skölja med 10 ml 1-2 gånger om dagen, som ett komplement till tandborstning med fluortandkräm.

Flux fluorskölj– svenskarnas favorit

Flux är Sveriges mest använda fluorskölj. Med en hög fluorhalt ger Flux dig starka tänder och hjälper till att förebygga karies. Produktserien har vuxit under åren och omfattar idag både fluorskölj, tandkräm och tuggummi för vuxna och barn. Vi har även produkter för en god andedräkt och mot en torr mun. De är enkla och roliga att använda samtidigt som de gör nytta. Läs mer om Flux på fluxfluor.se.

Försäljningsställen

Flux säljs på apotek, i livsmedelsbutiker och hos många tandvårdskliniker. Rek. cirkapris: Flux fluorskölj 69 kr/500 ml. Flux Fresh, för en god andedräkt 99 kr/500 ml.