Nudelmani, nachosdrömmar och fredlig pesto. Nu lanseras fem nya, färdigplockade signatursallader för landets alla salladsälskare – med allt från vegetariska proteiner till rökig lax. Smakerna är hämtade från storsäljare i salladsbarer runtom i Sverige. Bakom lanseringen står salladspionjärerna på Picadeli, som har snabbat på sin satsning med färdigpackade sallader för att möta kunderna i deras nya vardag.

Suget efter hälsosam och god snabbmat är inget som förändrats senaste tiden, men däremot har kundernas vanor ändrat karaktär. För att möta kundernas salladssug i tider av hemmajobb och social distansering lanserar nu svenska Picadeli ett sortiment av färdigpackade sallader. Nooodlemania, Freakkin fine falafel, Peace to the pesto, The Nacho Dream och Smokin’ salmon heter nyheterna, som finns i butik från vecka 18 och framåt.

Picadeli säljer årligen 29 miljoner sallader i matvarubutiker över hela landet och salladsbarerna har kommit att bli en viktig kompis i vardagen för många. Picadeli utgår alltid från vad kunderna vill ha och gillar, när de skapar sina salladskomponenter och smaker. De nya, färdigplockade salladerna är inget undantag:

– Just nu ser vardagen inte riktigt ut som den brukar. Fler jobbar hemifrån, och luncherna med kollegorna uteblir. Men trots det så hör många av sig till oss och saknar att kunna plocka ihop en Picadelisallad. Vi har länge knåpat på ett koncept med färdigplockade sallader, tillagade på våra storsäljare i salladsbarerna. I och med den rådande situationen passade vi på att snabba på det arbetet. Och man måste ju säga, att det passar bättre än någonsin att vi nu lanserar fem sallader som bygger på kundernas favoritsmaker! säger Picadelis Sverigechef, Daniel Pettersson.

Det är Picadelis smaksäkra och innovativa kockar som har jobbat för högvarv i köket de senaste veckorna. De har tagit svenskarnas favoritingredienser och utifrån dessa skapat fem hälsosamma sallader som var och en på sitt sätt levererar en smakfest.

Totalt lanseras fem nya färdigpackade sallader i olika stilar under vecka 18 innehållandes allt från falafel, nudlar, pesto och lax.

Nooodlemania: En asiatisk smakbomb! Här hittar vi veganska strips smaksatta med het chili och ingefära, som kompletteras med fruktig mango och mustiga nudlar. Toppningen i form av krispig rostad lök är pricken över i:et.

Freakkin fine falafel: En sallad fullproppad med orientaliska smaker! Milt kryddad falafel får en släng av smakrik syrlighet genom storsäljaren rödbetshummus. En färgsprakande smakkombination som får det tungan att dansa.

Peace to the pesto: Bara för att du inte kan åka till Italien betyder det inte att smaklökarna måste stanna hemma. Den klassiska kombinationen av örtig och salt pesto, krämig mozzarella och soltorkade tomater tar dig raka vägen till medelhavet.

The Nacho Dream: Nämn en person som inte tycker om tacos? Här hittar du tacokryddad kyckling, salt och krämig salladsost, knapriga majschips på en fräsch bädd av sallad. Say no more.

Smokin’ salmon: Svenskarnas stora favorit i salladsdisken – krämig chilipasta har en klockren smak-kompis i picklad rödlök. Krämigt, lent och syrligt i samma tugga är en fröjd för smaklökarna. Tillsammans med lättrökt lax blir den här salladen en fullträff!