ICA återkallar ICAs tonfiskwrap, Krämig tonfiskröra i mjukt tortillabröd, 170 gram på grund av att produktens etikett inte överensstämmer med fyllningen som kan innehålla kyckling samt mjölk, vilket inte deklarerats i ingrediensförteckningen. Det kan utgöra en risk för allergiker.

Återkallelsen avser förpackningsstorlek 170 gram med alla bäst-före-datum. Produkten kan ha sålts i butiker i hela landet.

Kerstin Lindvall, hållbarhetsdirektör på ICA Gruppen
Kerstin Lindvall, hållbarhetsdirektör ICA Gruppen

– Fyllning och förpackning har förväxlats vilket vi beklagar. Produkten är märkt som ICA Krämig tonfiskröra i mjukt tortillabröd men kan innehålla kycklingröra med bland annat mjölk. Vi återkallar alla bäst-före-datum av säkerhetsskäl. Vi utreder det inträffade för att säkerställa att det inte ska hända igen, säger Kerstin Lindvall, hållbarhetsdirektör ICA Gruppen.

Vid återkallelsen stoppas produkterna i kassan och är inte möjliga att köpa. ICA beklagar det inträffade och uppmanar kunder som har köpt den berörda produkten att lämna tillbaka produkten till den ICA-butik där den köptes, reklamera via ica.se alternativt kontakta ICAs kundkontakt på telefon 020-83 33 33. ICAs kundkontakt har öppet vardagar mellan 8:00 och 15:00. Vid upplevt symptom hänvisar vi till sjukvården.