Idag sitter våra barn stilla 9 timmar av sin vakna tid, det får konsekvenser på både kort och lång sikt. Nu startar En Frisk Generation upp öppna utomhusaktiviteter som gör fysisk aktivitet tillgänglig för fler barn i Orminge.

Under våren har ICA Maxi Nacka samlat ihop pengar för att möjliggöra denna insats. 25 kr av varje däckskifte hos Däckskiftarna har gått till En Frisk Generation. Insamlingen möjliggör uppstarten av de öppna utomhusaktiviteterna i området Orminge i Nacka.

Till aktiviteterna kan barn i åldern 6-12 år komma själva eller tillsammans med sina föräldrar för att röra på sig, träffa nya kompisar och testa olika aktiviteter ihop med En Frisk Generation varje vecka. Aktiviteterna är kostnadsfria och ska få fler barn i rörelse, erbjuda en aktiv fritid och gemenskap i närområdet. Efter aktiviteten delas, tack vare ICA Maxi Nacka, frukt ut till alla deltagare.

Samverkan med lokala företag och organisationer är extremt viktigt för att få till en positiv samhällsutveckling och göra skillnad på riktigt. Läs om En Frisk Generations arbete på enfriskgeneration.se