När Gävlebon Fuad Sadun öppnar sin nya Sibyllarestaurang vid E 16-rondellen den 22 augusti får Hofors inte bara ett spännande tillskott i ortens matutbud utan tillförs även ett 20-tal nya arbetstillfällen.

Med sitt läge utmed vägen mellan Gävle och Falun siktar Fuad på att kunna fånga upp många förbipasserande trafikanter, men han hoppas också att många Hoforsbor ska vara nyfikna på Sibylla.

– Vi blir ju den första restaurangen av det här slaget i Hofors, så därför tror jag att det finns en stor efterfrågan på ett ställe där man kan äta en hamburgare eller något av allt det andra som finns på Sibyllamenyn. Vi har ju även en stor arbetsplats i form av Ovako i närheten av restaurangen och därifrån tror jag också att vi kommer att kunna hämta många av våra gäster, säger Fuad.

Med etableringen i Hofors så dubblar Fuad sitt engagemang i Sibyllakedjan. Sedan 2017 driver han med stor framgång även Sibyllarestaurangen i Tierp. Framgångarna i den restaurangen gjorde att Fuad och Sibylla Tierp i våras utsågs till Årets Sibylling 2018. Många av de lärdomar som han har gjort under åren i Tierp har han nu stor nytta av i Hofors. Det gäller inte minst i arbetet med rekryteringen av personal.

– Jag vill främst ha medarbetare med anknytning till orten. Hofors är en liten ort där alla känner alla, och då är det viktigt att de som besöker oss har en relation till de som arbetar här, säger han.

– Totalt sett har vi anställt 20 medarbetare på hel- eller deltid och det är såklart ett viktigt tillskott av arbetstillfällen för en ort som Hofors.

Den nya restaurangen är en drive in-restaurang på 300 kvadratmeter, med plats för 84 sittande gäster inomhus. Under sommarhalvåret erbjuds ytterligare 50 platser på uteserveringen. Huset är byggt enligt Sibyllakedjans nya husmodell och efter Sibylla i Askersund är restaurangen i Hofors den andra i sitt slag i Sverige.

– Det är en fantastiskt fin byggnad och restaurang. Med kunskaperna från Tierp i ryggen känner jag ett helt annat lugn inför den här premiären och jag är mycket förväntansfull. Det är klart att det blir en större utmaning att driva två restauranger, men med hjälp av bra medarbetare blir allting lite enklare.