Vilken förpackning innehåller röda respektive gröna linser? Nyheten spred sig snabbt på Twitter. Varför har man röda linserna i ett grönt paket och gröna i ett rött paket? Är det århundradets smartaste kampanj, eller en miss i produktionen?

Vi bollade vidare frågan till ansvariga på Saltå Kvarn.

Läs också:

Är det en miss i  produktionen, eller enbart en smart reklamidé?

–   Varken eller faktiskt!Det var på den tiden då alla produktserier i butikerna hade samma färg. Vi skulle ersätta en serie gula förpackningar i butikshyllan (konventionellt odlade produkter som skulle konverteras till ekologiska) och funderade på att ha gröna kartonger. Men vi tyckte olika. En ville ha blå, en annan tyckte röda, gula, violetta etcetera. Så kom vi på att.

”Varför inte blanda alla färger!?”

Det blir ju jättesnyggt! Och så fick det bli. Och sedan dess ser man ju färgsprakande produkter i alla hyllor, säger Lena Ekman, utgivare på Saltå Kvarn.

–   Vi tyckte också det var viktigt att man skulle se produkten. Därför det lilla fönstret av cellulosa på kartongen.De röda linserna lyser fint mot det knallgröna tyckte jag (som nog får ta på mig just det) och de gröna linserna fick komma i en violett kartong. Eftersom vi har en knallröd låda i samma serie, så var det inte gröna linser i en röd låda för oss men jag förstår ju att man ser det så. Jag undrar vad reaktionen blivit om de röda linserna hamnat i en blå låda och de gröna i en gul låda?