Jan-Erik Hellman Tar Över Som VD för ICA Fastigheter

Jan-Erik Hellman har utnämnts till den nya VD:n för ICA Fastigheter. Hans senaste uppdrag var som del av Vasakronan AB, där han har haft flera framstående ledande befattningar sedan 2010, senast som chef för Investeringar & Projekt.

Jan-Erik har en gedigen erfarenhet av strategisk fastighetsutveckling och har under sin karriär i fastighetsbranschen axlat en rad ledande roller som har involverat transaktioner, projekt och förvaltning. Hans tidiga karriär inom fastighetsområdet började på ICA, och nu återvänder han till företaget som VD för deras fastighetsgren. Hans förmåga att skapa relationer och förtroende är några av hans styrkor, och Nina Jönsson, VD för ICA Gruppen, välkomnar honom tillbaka till ICA med glädje.

”Jan-Erik har en gedigen erfarenhet av strategisk fastighetsutveckling. Han har haft många ledarroller i fastighetsbranschen där han arbetat brett med transaktioner, projekt och förvaltning. Han inledde sin karriär i fastighetsbranschen på ICA och återvänder nu som vd på fastighetsbolaget. Att bygga relationer och skapa förtroende är några av Jan-Eriks styrkor och det är med glädje jag välkomnar honom tillbaka till ICA,” säger Nina Jönsson, VD för ICA Gruppen.

Jan-Erik själv uttrycker sin stolthet och tacksamhet för möjligheten att leda ICA Fastigheter i deras fortsatta utveckling. Han ser fram emot att arbeta med de unika utmaningar och möjligheter som fastighetsbranschen står inför, särskilt med fokus på hållbarhet. Han framhåller också sin glädje över att återvända till ICA där han inledde sin yrkeskarriär.

”Jag är stolt och tacksam för möjligheten att få leda ICA Fastigheters fortsatta utveckling. Fastighetsbranschen står inför både utmaningar och möjligheter framåt, inte minst när det gäller hållbarhet. Det känns extra roligt att få arbeta med dessa frågor inom ICA där jag påbörjade min professionella karriär,” säger Jan-Erik Hellman.

Jan-Erik Hellman förväntas tillträda rollen som VD senast vid årsskiftet, då han även kommer att bli en del av ICA Gruppens koncernledning.

Text: Jonny Bothin – Butiksnytt