Lidl fortsätter att växa i Sverige och öppnade under torsdagen sin 191:a butik i Edsberg, Sollentuna. Därmed är Lidl nio butiker från att nå målet 200 butiker 2020. Öppningen lockade många förväntansfulla och skapade långa köer tidigt på torsdagsmorgonen. Lidls 191:e butik i Sverige drog många nyfikna kunder och invigdes med bandklippning, provsmakningar, barnaktiviteter och massor med öppningserbjudanden.

Läs också: Lidl öppnade ny butik i Amiralen, Karlskrona

– Detta är en mycket viktig och efterlängtad butiksöppning för oss. Vår affärsidé är att erbjuda varor av högsta kvalitet till bästa pris och det känns enormt roligt att kunna ge ännu fler Sollentunabor möjligheten att veckohandla högkvalitativ mat och ändå ha pengar kvar till annat, säger Sebastiano Sacilotto Försäljningsdirektör Lidl Sverige.

Lidl leder hållbarhetsarbetet i dagligvarubranschen och jobbar intensivt med att minska klimatpåverkan för hela verksamheten, från bygge till butikshylla. Butiken i Sollentuna är den sjätte Lidl-butiken i Sverige som certifierats enligt det internationella miljöklassificeringssystemet Breeam, utrustad med bland annat med solceller på taket och stora fönsterpartier för att dra nytta av dagsljuset samt rörelsesensorer för all belysning.

Solcellerna på taket förser inte bara butiken med el utan även de kunder som har elbil kan ladda sitt fordon gratis med snabbladdare. I samråd med Sollentuna Kommun har butiksfastigheten dessutom anpassats till omgivningen vad gäller både gestaltning och fasadmaterial.


Genom smart logistik minskas antalet transporter till och från butiken, med endast en leverans per dag, något som medför signifikant mindre utsläpp och bullerstörningar då alla varor som behövs transporteras i samma bil. Sortimentet präglas av hållbarhet och under 2018 växte det ekologiska sortimentet med 75 procent. Cirka 42 procent av varorna i butikerna kommer direkt från svenska leverantörer.

Lidl har sen tidigare en butik på Tistelvägen i Tureberg, Sollentuna som kommer att kompletteras bra av den nya butiken. Närmsta grannar är Rudbecks gymnasium, Gärdesskolan och Sollentuna sim- och sporthall.

Förutom dagens öppning i Sollentuna har Lidl under 2019 öppnat butiker i Caroli i Malmö, Solna Centrum, Vårby, Strängnäs, Råå i Helsingborg, Kista Galleria, Frölunda, Lidingö och Växjö och Karlskrona.