Under sommaren är det många som vill arbeta på Jula, inte minst i Skaraborg. Bara i Skara erbjuder företaget närmare 150 tjänster, fördelat på huvudkontoret, centrallagret, Jula Hotell & Konferens och Julahuset. En del är även återkommande medarbetare, som har jobbat på företaget tidigare somrar.

– Vi är väldigt glada över att så många väljer Jula som arbetsgivare under sommaren, så att vi kan bibehålla vår höga effektivitet även i semestertider, säger Joachim Frykberg, VD Jula.

Läs också: Jula slutar sälja engångsgrillar

Två av dem som har valt att arbeta på centrallagret i Skara i sommar är Caroline Söder, 24, och Oliver Johansson, 25. De båda bor i Lidköping och gillar sport. Vilken typ av sport som är den bästa råder det dock tvivel om. 

– Bandy är ett stort fritidsintresse för mig. Jag spelar i Gillstad SK, och är även ledare för Villa Lidköping P17. För mig passar det bra att bo i Lidköping, som är en bandystad. Men det vet jag att Caroline inte håller med om, säger Oliver.

Caroline berättar att hon istället gillar hockey och fotboll, som hon tidigare också har spelat. Hon tycker även om att umgås med kompisar och promenera med sin hund.

Läs också: Stark start 2019 för Jula, exklusiv intervju.

Varierat arbeteDe båda sökte jobb på Jula efter att ha hört gott om företaget från lagkamrater i bandyn och fotbollen.

– Jag sökte nytt jobb, och en före detta fotbollskamrat hade några år tidigare uppmanat mig att söka till Jula eftersom hon trivdes så bra. Därför passade jag på att söka till Jula, och det är jag väldigt glad för. Arbetet är varierande, och ingen dag är den andra lik. Förutom att plocka varor som skickas till varuhusen så har jag även börjat köra farligt gods med truck, så som kemikalier, säger Caroline.

För Oliver är det den andra sommaren som han jobbar på centrallagret. Sedan förra året jobbar han dessutom extra under storhelger när det är mycket att göra, till exempel under Black Friday.

– Det är bra folk som jobbar här, vilket är en av anledningarna till att jag ville komma tillbaka även denna sommaren. Det är blandade åldrar bland de som jobbar här, vilket är bra tycker jag, säger Oliver. 

Viktigaste tillgången
Medan det i Skara erbjuds drygt 150 tjänster under sommaren, anställs drygt 300 personer nationellt i Julas varuhus runt om i Sverige under semestertider.

– Eftersom vi har möjligheten att anställa många medarbetare, både lokalt och nationellt, får vi in nya kompetenser som vi kan ta del av. Våra medarbetare är Julas viktigaste tillgång, så att de väljer att återkomma till oss ser vi som ett tecken att de trivs på sin arbetsplats, säger Joachim Frykberg, VD Jula.