Starten på 2019 har varit stark för 40-årsjubilerande Jula.

I mars ökade försäljningen med drygt 26 procent mot föregående år.

Karl-Johan Blank
Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef.

– Starten på året är lovande och det känns fantastiskt. Vi har fina erbjudanden och en ny slagkraftig marknadsföring som innebär att vi når fram till våra trogna kunder, och även nya kunder, på ett mycket bra sätt, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef.

Hela första kvartalet har varit mycket bra för Jula, och den positiva trenden håller i sig även i april.

Jula firar som sagt 40 år vilket innebär många attraktiva specialerbjudanden för kunderna. Jämfört med förra året har Jula även tre nya varuhus. Det är givetvis faktorer som bidrar till den starka inledningen på året, men det är inte hela förklaringen.

Joachim Frykberg
Joachim Frykberg, VD Jula

– Vi gör mycket bra saker. Förra året hade vi exempelvis ett stort projekt som handlade om att utveckla driften i våra varuhus. Här har våra engagerade medarbetare gjort ett fantastiskt jobb och vi börjar nu att se effekten av detta arbete, säger Joachim Frykberg, VD Jula.

Ökning i befintliga enheter

Årets marsmånad hade ett par extra försäljningsdagar mot föregående år. Men den starka försäljningsutveckling beror till största delen på ökad försäljning i befintliga enheter (varuhus).

– Det är en mycket glädjande utveckling, och det visar på styrka i vårt totala erbjudande. Vi har många trogna kunder i våra kundklubbar, vi har attraktiva produkter och sortiment, säger Karl-Johan Blank.

– Vi ser också att vi når nya kundgrupper på webben. Vi når ut bredare på ett bra sätt. Vi har även haft bra genomslag i vårt nya kommunikationskoncept ”Inget kan stoppa dig nu”, det märks tydligt i våra egna mätningar, säger Joachim Frykberg.