Lakritsfabriken tar nu nästa steg och börjar odla lakritsrot i Sverige. Drömmen hos Martin Jörgensen (VD & grundare) har länge varit att ta lakritsrotsplantagen till Sverige och göra det till norra Europas största lakritsrotsodling. Nu verkar hans dröm blivit verklighet.

Den 18 september mellan 10.30 – 12.00 kommer man att inviga lakritsrotsodlingen genom att sätta ner de första lakritsrotsplantorna i jorden samt klippa det berömda bandet. Bandet kommer klippas tillsammans med Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs kommun.

-Jag välkomnar initiativet. Den nya lakritsodlingen kommer över tid att skapa fler arbetstillfällen och bli ett tillskott till Helsingborg som destinationsstad. Det är verkligen roligt att Lakritsfabriken med Martin Jörgensen i spetsen fortsätter att satsa i Helsingborg, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

Lakritsrotsplantaget kommer att bli en destination för turister och kunder som vill lära sig mer om lakritsroten, känna, dofta, smaka och skörda svensk lakritsrot. I framtiden när plantagen tagit sig kommer det även gå att köpa lakritsrotsplantor att plantera i sin egen trädgård.

-Efter att ha odlat lakritsrot i min trädgård sedan 2014 så arrenderar vi nu 8 hektar mark utanför Helsingborg. På fälten kommer betande får att gå under tiden som lakritsroten växer till, helt naturligt. Detta blir norra Europas största lakritsrotsodling säger Martin Jörgensen, VD & grundare av Lakritsfabriken i Ramlösa AB.

Om Lakritsfabriken

Sveriges första glutenfria premiumlakrits lanserades av Lakritsfabriken år 2011 och finns inte bara i Sverige utan även i våra nordiska länder samt Tyskland, Schweiz, Spanien, England och USA. Nu sju år senare har sortimentet vuxit och innehåller flera nya spännande produkter som chokladdoppad lakrits med olika smaksättningar och lakritsråvaror för matlagning, bakning och desserter.

Lakritsfabriken i Ramlösa drivs av Martin Jörgensen tidigare kock och sommelier, och distribueras på den svenska marknaden av systerföretaget ScandChoco AB.