ICA Gruppen meddelar idag att de rekryterat en ny Chief Digital Officer. Den som fått jobbet är Jan Prokopec som tidigare varit vd för Blocket AB. Den nuvarande CDO:n, Peter Muld, har fått en ny tjänst som chef för digital transformation inom ICA Sverige.

Jan Prokopec, med bakgrund inom Schibsted-koncernen och tidigare VD för Blocket AB, blir ny Chef Digital Officer för ICA Gruppen och tillträder rollen den 17 juni.

”Många möjligheter återstår”

Jan Prokopec kommer att rapportera till ICA Gruppens Chief Strategy Officer, som fram till sommaren är Liv Forhaug. Prokopec tillträder sin nya tjänst den 17 juni och kommer att ansvara för innovationshuben ICAx, koncernens funktion för Artificiell Intelligens, samt “utvalda utvecklingsprojekt som berör flera av koncernens dotterbolag”.

CDO-funktionen på ICA Gruppen ansvarar bland annat för att ta fram strategier för ICA Gruppens digitala utveckling och identifiera möjligheter mellan bolagen i gruppen. Dessutom ansvarar CDO för innovationshuben ICAx, koncernens funktion för Artificiell Intelligens, samt utvalda utvecklingsprojekt som berör flera av koncernens dotterbolag.

-Det är nu tre år sedan vi införde CDO-funktionen, som gett oss betydligt mer kraft till att använda tech för att förbättra och bredda vårt kunderbjudande samt skapa synergier mellan bolagen. Vi är nu mycket glada över att ha rekryterat Jan för att ta över ledarskapet in i nästa fas, med sin mycket relevanta bakgrund och gedigna erfarenhet av att verka såväl i snabbväxande, helt digitala verksamheter som i större koncerner, säger Per Strömberg, vd för ICA Gruppen.

– ICA Gruppen har redan gjort stora framsteg i sin transformation, men många möjligheter återstår och jag ser verkligen fram emot vara med på resan framöver, säger Jan Prokopec.