Leksands Knäckebröds klassiska trekantsfamilj får tillökning med ett nytt frasigt och smakrikt knäcke med god sälta. Det senaste tillskottet kommer i kombinationen Frön & Havssalt. Trekanten kommer att finnas i butik från och med vecka 36.

Nyheten har en härlig smakkombination av frön och havssalt som ger ett riktigt frasigt och gott bröd. Knäcket är bakat på rustikt fullkornsråg och är täckt med svenska rapsfrön, smakfulla linfrön och nötig hirs. Just trekantsknäcket är signifikant för Leksands knäckebröd och kommit att bli en riktig klassiker i de svenska hemmen. Den trekantiga formen har varit med sedan 1986 och har sedan dess funnits i flertalet olika smaker.

– Vi på Leksands älskar goda knäckebröd, och den här gången har vi fått till en sann smakbomb som jag hoppas ska uppskattas i stugorna. Frasigheten i trekantsknäcket passar lika bra på frukostbordet som på ostbrickan. Prova gärna med en söt marmelad för att poängtera sältan och de goda fröna lite extra, säger Annika Sund, marknadschef på Leksands Knäckebröd.

På de nya fina och turkosa trekanterna finns även en märkning med lövet. Ett löv som talar om klimatavtrycket, dvs hur mycket koldioxidekvivalenter (Co2e) som ett paket har skapat. Nya Frön och Havssalt har ett klimatavtryck på 0,13 Co2e per paket.

– Lika mycket som vi testar oss fram med spännande smaker och knäckebrödens sprödhet och fras, så ser vi även över alla områden som kan vidareutvecklas inom bageriet för att bli så klimatsmarta och hållbara som möjligt, fortsätter Annika.

Trekanten Frön & Havssalt innehåller 200 gram och kostar cirka 16.50 kronor. Brödet kommer finnas i butik från och med vecka 36.