Lidl Sveriges julgåva 2019 skänks till Göteborgs Stadsmission. Organisationen arbetar aktivt med barn, unga och familjer som på olika sätt lever i utsatthet. Gåvan på 100 000 kronor är ett bidrag till de presentkort som Stadsmissonen varje jul delar ut till människor som lever på existensminimum.

Tusentals individer kommer till stadsmissionerna för grundläggande behov som mat och kläder och för att värma sig. Göteborgs Stadsmission som även arbetar med att stötta besökarna med den långsiktiga förändringsprocessen får i år ta emot Lidls årliga julgåva i form av 100 000 kronor.

omas Carlström, Insamlings- och Kommunikationschef Göteborgs Stadsmission.

– För många av de föräldrar som kommer till oss blir den ekonomiska situationen extra tuff nu när jullovet närmar sig och barnen äter alla måltider hemma. Att få presentkort till en matbutik ligger därför högt upp på mångas önskelista inför jul. Gåvan innebär att fler familjer kan fira jul med mat i magen, säger Tomas Carlström, Insamlings- och Kommunikationschef Göteborgs Stadsmission.

Förutom gåvan till Stadsmission samlar Lidl in julklappar från kunder i butik och i år sker insamlingen den 9 – 20 december från kunder i 70 butiker runt om i landet. Kunderna slår in paket, till exempel leksaker, böcker och hämtas sedan av Allwin som lämnar julklapparna vidare till behövande. Julen 2018 skänkte Lidls kunder totalt 2000 julklappar till behövande. En insats som gör skillnad för alla de människor som inte har råd att köpa själva.

Vidare skänker Lidl 50 öre per såld 0,5 l julmust av det egna varumärket Freeway till Barncancerfonden. Under april genererade försäljningen av Lidls egen påskmust 93 859 kronor till förmån för Barncancerfonden.