De nyblivna europamästarna Team Hasselborg återvänder till Kanada för nästa deltävling i curlingens Grand Slam. Med sig i bagaget har dom ett nytt samarbetsavtal med kafferosteriet Löfbergs.

– Som kaffeälskare är vi oerhört glada över samarbetet med Löfbergs. Det är ett företag med schyssta värderingar och naturliga produkter som ger oss extra energi under en hektisk säsong, säger Anna Hasselborg, skipper i Team Hasselborg.

Löfbergs är ett av Nordens största familjeägda kafferosterier och har på senare år har utökat sortimentet av kalla, drickfärdiga produkter – ett område med stark tillväxt.

– Här blir samarbetet med Team Hasselborg extra värdefullt. De hjälper oss att nå ut till aktiva konsumenter som gör medvetna och hälsosamma val, säger Lena Rodin.

Draghjälp i Kanada
Team Hasselborg är regerande olympiska mästare och vann nyligen de europeiska mästerskapen i Curling. Nu är siktet inställt på fortsättningen av Grand Slam of Curling. Säsongen inleddes med en seger i Pinty’s Grand Slam of Curling. Näst på tur är helgens tävling BOOST National.

– Curlingen är otroligt stor i Kanada och Team Hasselborg är superstjärnor. Så det är svårt att hitta bättre ambassadörer för oss där borta, säger Lena Rodin.

2017 tog Löfbergs steget in på den nordamerikanska marknaden och etablerade sig i Kanada. Där har Löfbergs bland annat fått mycket uppmärksamhet för sitt iskaffe som nyligen vann pris som årets bästa nya produkt. Tidigare i år vann Löfbergs även en prestigefull bronsmedalj i innovationstävlingen SIAL Innovation för sitt sortiment med iskaffe. Priset delades ut på SIAL-mässan i Toronto.

– Sverige har ett högt anseende i Kanada, det hjälper oss naturligtvis. Samtidigt väcker vårt fokus på hållbarhet, ekologiska och Fairtrade-märkta produkter stort intresse, säger Lena Rodin.