Den 11 april tillträder Michael Sigsfors, nuvarande Director Group Controlling, som ny CFO för Lantmännen. Michael efterträder Christian Johansson, som har beslutat sig för att lämna Lantmännen.

– Jag vill tacka Christian för hans insatser under sina två år som CFO. Han har gjort ett gediget arbete med att utveckla och förbättra våra ekonomi- och finansfunktioner – jag vill särskilt nämna den lyckade noteringen av Lantmännens första gröna obligation på Nasdaq-börsen som genomfördes under 2021. Jag vill också hälsa Michael varmt välkommen, det är mycket positivt att vi kunnat hitta en intern ersättare till rollen som CFO. Michael har en lång erfarenhet från olika positioner inom Lantmännen och är en mycket uppskattad ledare, säger Magnus Kagevik, Lantmännens vd och koncernchef.

– Jag har beslutat mig för att lämna min roll som CFO för Lantmännen. Lantmännen är ett mycket fint företag och jag är stolt över det vi åstadkommit under min tid som CFO. Jag önskar Lantmännen fortsatt lycka till – och vill rikta ett varmt tack till alla medarbetare och kollegor för två bra år tillsammans, säger Christian Johansson.

Förändringen genomförs den 11 april. I samband med att Michael Sigsfors tillträder som CFO tar han även plats i Lantmännens koncernledning. Christian kommer att finnas tillgänglig under en period för att säkra en bra övergång.

Michael har arbetat på Lantmännen sedan 2008, bland annat som CFO och Director Business Development & B2B på Lantmännen Cerealia, och sedan 2017 som Director Group Controlling på Lantmännens ekonomi- och finansavdelning. Sedan tidigare har Michael erfarenhet från bland annat Kraft Foods och Henkel.

– Jag vill tacka för förtroendet: det känns inspirerande att ta nästa steg inom Lantmännen, och jag ser fram emot att fortsätta arbetet med att utveckla vår avdelning. Jag ser också fram emot ett tätare samarbete med kollegorna i koncernledningen och att kunna bidra med min erfarenhet från olika roller inom Lantmännen, säger Michael Sigsfors.

Till dess att en ersättare finns på plats kommer Michael även att behålla sin nuvarande position som Director Group Controlling.