Skånemejerier lanserar sin matlagningsyoghurt från Salakis i en helt ny typ av förpackning gjord på 60 procent mindre plast. Den unika förpackningen består till störst del av kartong från nordiska träd och går att återvinna helt som papper.

För att möta kraven från en växande grupp av hälso- och miljömedvetna konsumenter lanserar Skånemejerier sin populära ”Salakis Matlagningsyoghurt” i ett helt nytt, mer miljövänligt format. Den uppskattade yoghurten erbjuds nu i en praktisk 2-deciliters förpackning gjord på 60 procent mindre plast.

Läs också: Skånemejerier lanserar klimatsmart portionsförpackning av kartong

Skånemejerier har tagit fram en förpackning som består till störst del av kartong från nordiska träd och som går att återvinna helt som papper. Innovationen är ett resultat av de konsumentinsikter som Skånemejerier samlat, där man sett att alltfler konsumenter inte bara ställer krav på livsmedelsproduktion utan även på hur maten förpackas. I en undersökning ifrån 2019 av Sustainable Brand Index framgår det exempelvis att förpackningsfrågan är den fråga som växer mest inom alla branscher.

—Salakis matlagningsyoghurtar är mycket uppskattade produkter bland svenska konsumenter eftersom de är hälsosammare alternativ som fungerar utmärkt i matlagningen. Genom att vi valt att lansera Salakis i vår nya unika förpackning kan vi nu erbjuda en produkt som både är hälsosam och dessutom mer miljövänlig, vilket vi tror kommer passa perfekt för dagens konsumenter, säger Martina Pettersson, marknadschef för Salakis.

Salakis Matlagningsyoghurtar kommer i tre olika fetthalter – 10 %, 16 % och 24 % – i ny miljövänligare förpackning. Produkterna går att hitta i mejerikylen på ICA, Coop, Axfood och Bergendahls i hela Sverige från och med vecka 38, 2019.